AcasăEconomieȘmecheriile ucrainenilor: și-au adus „Mercedesul-bitcoin” la Davos

Șmecheriile ucrainenilor: și-au adus „Mercedesul-bitcoin” la Davos

În ultimii ani, în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos numărul participanților din industria criptomonedelor a explodat.Dar, după o ștergere de aproape 1.400 de miliarde de dolari în 2022, această industrie este  mai rezervată cu modul în care aruncă banii și mai multe companii reperate anul trecut nu sunt prezente.

2022 a fost marcat de proiecte criptografice eșuate, probleme de lichiditate și falimente, culminând cu prăbușirea marii burse FTX.

Când a avut loc Forumul Economic în luna mai, bitcoin se învârtea în jurul valorii de 30.000 de dolari, după ce scăzuse deja cu peste 50% față de maximul istoric atins în noiembrie 2021. Apoi a coborât până la 15.480 de dolari.

Promenade este strada principală din Davos, unde companiile și guvernele ocupă magazinele și cafenelele pentru o săptămână. Anul trecut, firmele de criptomonede din toate mediile au ocupat locul. De când a avut loc alunecarea pieței, sunt mult mai puține firme cripto cu vitrine strălucitoare.

A dispărut un magazin care vindea jetoane nefungibile, sau NFT. Prețurile NFT-urilor, care sunt obiecte de colecție digitale, au scăzut și anul trecut. Ceea ce a rămas sunt companii care au supraviețuit pieței “bear” și care caută să își extindă afacerile.

Însă există o premieră: o mașină Mercedes-Benz de culoare portocalie strălucitoare – un model GT AMG de peste 300.000 de euro –  a fost parcată în fața Blockchain Hub de pe Promenadă. O monedă care reprezenta un bitcoin a fost plasată acolo unde ar fi de obicei sigla producătorului din Stuttgart.

Pe anvelope  au fost tipărite cuvintele „în cripto avem încredere”. Plăcuța de înmatriculare avea pe ea steagul ucrainean și numele Kuna, care este compania din spatele unui schimb de criptomonede cu același nume.

Kuna a înființat, de asemenea, „fondul de rezervă al Ucrainei” după ce a început războiul cu Rusia, unde oamenii puteau dona monede digitale.

Potrivit CNBC,  doi directori de companii cripto au declarat că prezența Mercedesului portocaliu “nu este de ajutor pentru reputația industriei”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
2.581 afisari

2 COMENTARII

  1. Asta atunci e stirea care ii da vant in panze lui Putin ca duce un razboi sfantv ca astia toti cu cripto si davos sunt expresia raului supem in omenire si ucraina se leaga si ea volunar!! Cu cine o fi in spatele lor dar sigur occidentali.

  2. Cam ce debili mintali si sclavi vin la șezătoarea lui schwab sa il lingă in cur

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger