AcasăOldSe strânge lațul! Euroins, amendată! Service-urile cer pe capete falimentul!

Se strânge lațul! Euroins, amendată! Service-urile cer pe capete falimentul!

Bulgarii de la Euroins, vulnerabilitate extremă pentru piața de asigurări

Iată că seria de dezvăluiri din ”Național” privind nenumătrate abateri extrem de grave constatate de ASF în activitatea din ultimii ani a societății Euroins produce deja primele efecte. Astfel că, în paralel cu ancheta deja declanșată la nivelul structurilor anticorupție, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară nu a mai putut închide ochii ca și până acum, astfel că a decis sancționarea membrilor conducerii executive a Euroins România Asigurare Reasigurare.

Tobescu, prima victimă a lui Assen!

Astfel că deja primele ”victime colaterale” ale ”schemei Ponzi” aplicate de către bulgarul Assen Milko Hristov la Euroins au și în ceput să apară, după ce Consiliul ASF l-a amendat pe directorul general Mihnea Tobescu cu o amendă de 100.000 lei. De asemenea, și Milena Guentcheva, director general adjunct a fost amendată cu 50.000 lei. Astfel, la Euroins a fost aplicată o amendă totală de 150.000 lei pentru neîndeplinirea la termenele scadente a unora dintre obligațiile prevăzute în planul de măsuri stabilit în sarcina societății, la începutul anului, atunci când compania a fost trecută sub administrarea temporară a Fondului de Garantare a Asiguraților.

” În cadrul ședinței de astăzi, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat măsuri privind cadrul de funcționare a piețelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piață de capital și pensii private. Stadiul îndeplinirii măsurilor stabilite prin Decizia nr. 199/20.02.2020, pentru societatea Euroins România Asigurare Reasigurare SA. Pentru neîndeplinirea la termenele scadente a unora dintre obligațiile prevăzute în planul de măsuri stabilit în sarcina societății, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis sancționarea membrilor conducerii executive  a Euroins România Asigurare Reasigurare, după cum urmează : Mihnea Tobescu, director general – amendă în cuantum de 100.000 lei și Milena Guentcheva, director general adjunct – amendă în cuantum de 50.000 lei” a informat oficial ASF.

Grupul AutoCar a cerut falimentul!

Avertisment dur de la Florin Pandele și Grupul AutoCar

De asemenea, crește presiunea pentru ca structurile abilitate ale statului român să intervină și să stopeze acum, cât nu este prea tîrziu, devalizarea banilor plătiți de milioane de șoferi români și din partea a tot mai mulți păgubiți. Astfel că alături de mai multe service-uri auto și reprezentanțe din România ale unor firme de renume precum BMW și Mercedes, Grupul AutoCar a cerut de asemenea falimentul Euroins.

”AutoCar înregistrează în prezent sume de 5,17 milioane lei, neachitate de către Euroins. Dar, în prezent, doar 1,5 milioane de lei reprezintă o sumă cu o vechime mai mare de 60 de zile eligibile solicitării falimentului firmei de asigurări. Întreaga diferență de 3,6 milioane de lei, neachitată de societatea Euroins, va îndeplini în scurt timp criteriile de vechime, urmând ca și acele sume să fie adăugate în procesul de faliment intentat de unitățile reparatoare din grupul nostru, în următoarele două luni” a anunțat public președintele Grupului AutoCar, Florin Pandele.

author avatar
Andrei Coman
659 afisari

2 COMENTARII

  1. Euroinsu a fraudat România cu 50 de milioane de euro,iar ăștia le dau amenzi de 2-3 mii de euro…!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger