AcasăOldSe dau bani de la stat. Care sunt condițiile

Se dau bani de la stat. Care sunt condițiile

Bancnotele de 500 de euro au fost des utilizate la finantarea terorismului mondial

Un program adoptat recent de Guvern prevede  că studenții din România cu idei inovatoare sunt sprijiniți dacă vor să înceapă o afacere.

Astfel, dacă tinerii vor să înceapă o afacere pot primi până la 100.000 de euro de la stat cu condiţia să participe la cursuri de anteprenoriat și să asigure maximum 5 locuri de muncă.

Guvernul a aprobat un program de finanțare a start-up-urilor înființate de tineri, iar mai multe universități din țară vor să aplice.

Dacă un student vrea să își deschidă o parfumerie, de exemplu, se va înscrie în programul lansat de Guvern pentru a obține o finanțare.

„Am călătorit în Egipt și acolo am fost într-un centru comercial și am văzut o parfumerie. Parfumurile se prepară în fața clientului, au esențele în sticle mari și m-am gândit că pe piața din Europa nu există încă conceptul acesta,” spune Alexandru, un tânăr student care vrea să acceseze acest program de finanțare.

Finanțare de zeci de mii de euro

Un alt tânăr din Timișoara a obținut anul trecut, pe când era student, o finanțare de peste 30.000 de euro printr-un program similar. Acesta şi-a deschis un atelier de printare 3D.

„Odată ce am auzit de oportunitatea de a primi finanțare care se va adresa în special studenților, am decis că tehnologia de printare 3D e viitorul și merită să încercăm piața și să vedem ce oportunități ne deschide”, spune tânărul.

Guvernul a alocat programului „Innotech Student” un buget de 20 de milioane de euro, însă potrivit unor surse, până la finalul anului va crește până la 150 de milioane de euro.

Studenţii care au cele mai bune planuri de afaceri pot încasa între 40.000 și 100.000 de euro, în funcție de numărul de angajați. Inițial, doritorii vor încasa 75 la sută din sumă. Avantajul este că, dacă afacerea este rentabilă iar rezultatele sunt foarte bune, tinerii care au conceput această afacere vor primi și restul de 25% din finanțare, potrivit romaniatv.net

 

author avatar
Eli Dan Davidescu
922 afisari

4 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger