AcasăEconomieSă vezi potriveală. UE și SUA au un inamic comun: Elon Musk

Să vezi potriveală. UE și SUA au un inamic comun: Elon Musk

Elon Musk se află sub o nouă presiune din partea SUA și a UE cu privire la proprietatea sa asupra Twitter, în timp ce autoritățile de reglementare iau măsuri drastice împotriva eforturilor miliardarului de a transforma rețeaua socială într-un paradis al libertății de exprimare.

Comisia Europeană tocmai l-a amenințat pe  Musk cu o interdicție dacă Twitter nu respectă regulile stricte de moderare a conținutului, în timp ce secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a indicat că Washingtonul revizuiește achiziționarea rețelei sociale.

Avertismentul de la Bruxelles a venit în cadrul unei convorbiri video între Musk și Thierry Breton, comisarul UE însărcinat cu punerea în aplicare a normelor digitale ale blocului, potrivit unor surse CNBC.

Breton i-a spus lui Musk că Twitter trebuie să respecte o listă de reguli, inclusiv să renunțe la o abordare „arbitrară” în ceea ce privește repunerea în drepturi a utilizatorilor interziși(aluzie la Donald Trump), să urmărească „agresiv” dezinformarea și să accepte un „audit independent extins” până anul viitor.

Pe celalată parte a Atlanticului,  controlul autorităților asupra Twitter pare să se concentreze asupra proprietății străine a platformei de socializare. În comentariile făcute la o conferință a New York Times, Yellen a menționat Comitetul pentru investiții străine din SUA atunci când a fost întrebată despre Twitter, spunând că acesta a analizat tranzacțiile care implică ” riscuri pentru securitatea națională”.

Documentele de securitate arată că prințul Alwaleed bin Talal bin Abdulaziz din Arabia Saudită a transferat 35 de milioane de acțiuni, sau 3,5% din totalul acțiunilor Twitter, în noua companie privată, ca parte a achiziției de 44 de miliarde de dolari a lui Musk.

Între timp, au fost vești mai bune pentru Elon Musk în ceea ce privește disputa sa cu Apple privind eliminarea Twitter din App Store.  Magnatul a declarat că a „rezolvat neînțelegerea” cu producătorul iPhone după o conversație cu directorul general Tim Cook și o vizită la sediul „frumos” al companiei din Cupertino.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
437 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bai Musk, bai Nea Marin Miliardar amerlok excentric, vezi ca nazistii astia de la m UE vreau sa iti dea la gioale, asa ca mai bine vorbesti cu Trumpy, si cu prietenul lui no. 1, si anume Kanye West, stii tu, kokalarul no. 1 cam negrisor al Amerlociei, si trimite aia niste prietenasi mai negrisori la Thierry Breton asta, sa vezi ce il linistesc pe nazistul ala imputit 🙂 Ha ha ha 🙂 Si mesaj de ultima ora pentru toti tefeleii si pwulalaii woke: You can just go and fukk yourselves 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger