AcasăEconomieRevoltă în Marea Neagră! Statul român, atacat de giganţii din energie. Taxa...

Revoltă în Marea Neagră! Statul român, atacat de giganţii din energie. Taxa de solidaritate, în pericol

Gazele naturale le-am făcut cadou. Ce mai urmează?

Producătorii de gaze din Marea Neagră au atacat în instanță taxa de solidaritate și au dat în judecată Guvernul României.

Cele trei firme, printre care și americanii de la Black Sea Oil and Gas, au dat în judecată Guvernul, ANAF și Ministerul de Finanțe și acuză că taxa este neconstituțională.

Cum au justificat companiile

„BSOG și partenerii săi au realizat demersurile juridice necesare pentru a-și proteja drepturile legale și pentru a se asigura că Ordonanţa 186 este în conformitate cu legea, cu principiile propuse în regulamentul UE privind contribuția de solidaritate și că încurajează creșterea producției de gaze într-un moment în care țara are cea mai mare nevoie„, a anunțat compania BSOG.

Beacom a explicat că a luat astfel măsurile legale pentru a proteja drepturile companiei și susține că taxa este neconstituțională. Companiile Petro Ventures Resources și Gas Plus Dacia, alături de Black Sea Oil&Gas (BSOG), sunt concesionarii perimetrului offshore de gaze naturale Midia din Marea Neagră şi au dat statul român în judecată. Producția de gaze din acest perimetru a început în vara anului trecut,

Reamintim că nici OMV Petrom nu a dorit să achite taxa, iar ANAF a început un control de amploare la compania petrolieră.

author avatar
Andrei Ștefan