AcasăOldRăzboiul 5G: China se răzbună pe Nokia și Ericsson

Războiul 5G: China se răzbună pe Nokia și Ericsson

Beijingul are în vedere sancțiuni împotriva celor doi mari producători europeni de echipamente de telecomunicații, în cazul în care Uniunea Europeană va urma exemplul Statelor Unite şi al Marii Britanii şi va interzice folosirea componentelor Huawei Technologies în reţelele 5G.

Potrivit Wall Street Journal (WSJ), Ministerul chinez al Comerţului efectuează controale la export care ar împiedica Nokia și Ericsson să trimită produse fabricate în China în alte ţări. Măsurile de retorsiune ar fi scenariul extrem pe care Beijingul l-ar folosi doar dacă ţările europene vor interzice accesul furnizorilor chinezi la reţelele lor 5G, a informat o sursă WSJ. Săptămâna trecută, guvernul britanic a cerut operatorilor de telecomunicaţii să nu mai cumpere componente 5G de la Huawei, începând de la sfârşitul acestui an, și să elimine din aceste rețele toate echipamentele provenite de la grupul chinez, până în 2027.

China a criticat decizia Marii Britanii de a exclude Huawei, avertizând cu represalii, în timp ce un purtător de cuvânt al companiei a spus o astfel de măsură ar putea duce la încetinirea inovației digitale în Marea Britanie. Donald Trump a salutat interdicția britanicilor, susținând că el  „a convins personal multe țări” să nu facă afaceri cu firma chineză. Secretarul de sănătate, Matt Hancock, a respins ulterior afirmația președintelui american, subliniind că guvernul britanic s-a bazat doar pe „sfaturile tehnice” ale propriilor experți. SUA duce de peste un an o campanie la nivel mondial pentru a convinge națiunile să blocheze Huawei din rețelele lor 5G. Administrația Trump a presat din ce în ce mai mult aliații Americii în Europa, inclusiv Marea Britanie și Germania, pentru a face același lucru.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
266 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger