AcasăEconomiePetrolul rusesc curge nestingherit. Occidentul, leu de mucava

Petrolul rusesc curge nestingherit. Occidentul, leu de mucava

În pofida sancțiunilor occidentale asupra petrolului rusesc, combustibilul intră pe piețele europene prin intermediul unei piețe alternative, în timp ce informațiile și cifrele din centrele energetice indică faptul că India importă țițeiul Rusiei, îl rafinează și îl reexportă în Europa.

De la începutul războiului dintre Rusia și Ucraina, în urmă cu mai bine de un an, Uniunea Europeană a impus mai multe pachete de sancțiuni asupra sectorului petrolier rusesc.Centrul de analiză a datelor Kpler din capitala austriacă Viena consideră că măsurile europene nu au fost eficiente din cauza fluxului de petrol rafinat al Rusiei către țările blocului comunitar.

Victor Katona, un urmăritor al aprovizionării cu petrol de la Kepler Center, a declarat că, înainte de războiul Rusiei cu Ucraina, exporturile de petrol rusesc către India reprezentau doar 1% din necesarul indian, precizând că acum fluctuează între 40% și 45%!

India a importat mai mult de două milioane de barili de petrol rusesc pe zi în aprilie 2023. De asemenea, s-a înregistrat o  creștere semnificativă a exporturilor de benzină, motorină și alte produse petroliere ale  Indiei către țările UE în ultimele luni.

Țările occidentale au importat în ultimele 12 luni produse petroliere în valoare de 42 de miliarde de euro din țițeiul rusesc prin intermediul mai multor țări, confirmă Centrul finlandez pentru cercetări energetice(CREA).

Raportul indică faptul că Uniunea Europeană a fost cel mai mare importator de produse petroliere din aceste țări în perioada menționată, valoarea importurilor sale ridicându-se la 17,7 miliarde de euro. Pe locul al doilea s-a situat Australia, Statele Unite, Marea Britanie și Japonia. Motorina conduce în topul produselor petroliere importate cu 29%, și combustibilul pentru aviație( 23%).

Sancțiunile rămân ineficiente dacă nu acoperă țările asiatice, au precizat reprezentanții Kepler Center, subliniind că „dacă Occidentul vrea să afecteze industria petrolieră rusă, singura modalitate de a face acest lucru este să împiedice India și China să cumpere petrol rusesc”.

Katona a vertizat că problema pentru țările occidentale, fie că este vorba de Uniunea Europeană, de cele mai mari șapte țări din G7  sau de Statele Unite, este că o încercare de a împiedica India sau China să cumpere petrol rusesc „va duce la o creștere a prețului țițeiului chiar și până la 200 de dolari pe baril”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
4.981 afisari

8 COMENTARII

  1. Vise erotice occidentale.Rusia și China au granița terestra comuna,atunci cum se va împiedică export-importul între ele? Probabil ca la Hiroshima ?

  2. Orice ar face occidentul si america ,nu poate distruge economic RUSIA ,si cum a spus domnul Putin ,toate sactiunile impuse Rusiei se vor intoarce impotriva lor ,criminalii si nazistii si-au aratat dusmania fata de Rusia ,si Rusia nu va uita .

  3. Criminalii SUA- NATO :

    1994 – Haiti, invazia SUA, blocada navală și ocupația, răsturnarea guvernului militar.

    1996-1997 – Zaire (Congo), trupele americane invadează taberele de refugiați hutu din Rwanda și zonele în care a început revoluția congoleză.

    1997 – Liberia desfășoară armata SUA pentru a evacua străinii.

    1997 – Albania desfășoară armata SUA pentru a evacua străinii.

    1998 – Sudan, un atac cu rachete asupra unei fabrici farmaceutice despre care CIA spune că produce arme chimice pentru teroriști.

    1998 – Afganistan, un atac cu rachete asupra fostelor tabere de antrenament CIA folosite de grupurile fundamentaliste islamice care ar fi atacat ambasada.

    1998 – Irak, bombardamente, patru zile de atacuri aeriene intense și cu rachete, după acuzațiile că autoritățile au obstrucționat activitatea inspectorilor de arme.

    1999 – Iugoslavia, numeroase bombardamente, rachete grele și lovituri aeriene ale NATO, după ce Serbia a refuzat să părăsească Kosovo. Ocuparea Kosovo de către NATO.

    Începutul secolului XXI

    2000 – Yemen, atac asupra Marinei SUA la Aden, 17 morți.

    2001 – Macedonia, desfășurarea trupelor NATO.

    2001 – Răspunsul SUA, al Forțelor Aeriene și Marinei SUA.

    2001-? – Afganistan, invazia trupelor americane, bombardamente și atacuri cu rachete, mobilizare în masă în Statele Unite pentru a răsturna regimul taliban, vânarea luptătorilor al-Qaeda, instaurarea regimului Karzai și lupta împotriva talibanilor. Peste 30.000 de militari americani și numeroase companii militare private ocupă țara.

    2002 – Yemen, atac cu rachete Al Qaeda asupra Statelor Unite.

    2002 – Filipine, desfășurare de trupe și misiune navală americană împotriva lui Abu Sayyaf în arhipelagul Sulu, la vest de Mindanao.

    2003 – Columbia, armata americană și forțele speciale sunt trimise în zona rebelă pentru a sprijini armata columbiană care apără conducta.

    2003-2011 – Irak, război, bombardamente, ocuparea țării, răsturnarea lui Saddam Hussein. Invazia a implicat peste 250.000 de soldați americani. Forțele americane și britanice ocupă țara și luptă împotriva rebelilor suniți și șiiți. Peste 160.000 de militari și numeroși antreprenori privați desfășoară ocupația și construiesc baze permanente mari.

    2003 – Liberia, participare la forțele de menținere a păcii, operațiune de răsturnare a liderului țării.

    2004-2005 – Haiti, Armata SUA, Marinei și Armata SUA ocupă țara.
    2005 – Pakistan, atacuri cu rachete și bombe, operațiuni ascunse și lovituri cu drone.

    2006 – Somalia, forțele de rachete și navale și armata SUA participă la operațiune. Forțele speciale SWAT sunt implicate în invazia etiopienă, care a fost răsturnată de guvernul islamist; atentate cu AC-130, atacuri cu rachete de croazieră și lovituri aeriene împotriva insurgenților islamiști; blocada militară împotriva „piraților” și rebelilor.

    2008 – Siria, forțele speciale implicate într-un atac cu elicopterul la 5 mile de Irak, 8 civili sirieni sunt uciși.

    2009 – Yemen, atacurile cu rachete și atacul asupra Al Qaeda au ucis 49 de civili.

    2011 – Libia, bombardamente, atacuri cu rachete, invazii conduse de NATO, lovituri aeriene coordonate și atacuri cu rachete asupra guvernului Gaddafi în timpul revoltei rebelilor. Forțele speciale americane desfășoară operațiuni ascunse.

    2014 – Irak, bombardamente, lovituri cu rachete.

    2014 – Siria, bombardamente, lovituri cu rachete, invazia americană a operațiunilor. Participarea la războiul civil de partea teroriștilor.

    Dr. Zoltan Grossman descrie 150 de operațiuni militare efectuate de armata SUA, atât împotriva țărilor străine, cât și în interiorul țării, chiar și la Washington.

    Concluziile, cine sunt criminalii de război, cine provoacă războaiele în lume, cine alimentează conflictele, cine vrea să-i supună pe toți voinței lor sunt clare.

  4. @Teo – pentru spălatii pe creier si analfabetii functionali aceste crime si invazii pe teritorile altor tări sunt justificate ca interventii imperative de prevenire a ,,terorismului” ce stim noi oamenii care nu inghit propaganda SUA. Niciodata adevarul nu poate fi acceptat , adevarul este unul singur SUA este instigatorul , este criminalul mondial . Dacă cumulăm toate crimele facute pe teritorile altor state ne cutremurăm. Poate un singur sustinător al SUA să ne spună si noua cine a fost judecat si condamnat petru Hiroshima ,Nagasaki sau pentru miile de copii si civili care au fost omorati considerati ……PAGUBE COLATERALE””? Haideti să vă văd?
    SUA este fără doar si poate cel mai mare misel . Ce cauta SUA la granitele Rusiei , sa dus Rusia cu arme si soldati la granitele SUA ? Ce caută SUA la instigare in Taiwan ? Un nou război ? Cine a mintit in cel mai mojic mod despre Huawei , cine a facut circ mediatic cu baloanele spion si ele erau simple baloane meteo ? Unde sunt informatiile secrete furnizate de aceste baloane ? Dacă era adevărat ceva in 3-4 zile vuiat mass-media . Ce spuneti de inchisorile CIA de pe tot globul ?Cine a distrus gazoductul NS iar acum incearca să de-a vina pe Ukraina că dă bine in PR. ? Rusia avea robinetul si putea la orice oră sa-l inchidă . Cine a distrus barajul ? L-au distrus rusii ca sa-si ucidă militarii , să nu aibă apă pentru Crimea si pentru centrala nucleară ? Chiar nu vreti să vedeti lucrurile asa cun sunt si albul trebuie să spuneti că este negru si negru este alb sau cum vă convine in functie de interese ? Onestitatea nu mai are valoare pentru voi sustinători ai unor ipostori ? Credeti că dacă vă dati chipurile sustinatori ai SUA sunteti mai ,,cool”? Sunteti doar perfizi asemeni SUA si asa sunteti si in viata de zi cu zi .

  5. SUA a atras Europa si pe ceilalti lachei ai angliei intr un razboi Total impotriva Rusiei dus prin reprezentanti nazistii ucranieni
    Rusia nu e Irak si nici Libia. Se pare ca isi vor gaso nasii (+ China)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger