AcasăEconomiePariu de lux în Dubai: Beyoncé și hotelul Atlantis The Royal. 100.000...

Pariu de lux în Dubai: Beyoncé și hotelul Atlantis The Royal. 100.000 de dolari pe noapte!

În noiembrie 2008, primul hotel Atlantis din Dubai a fost inaugurat cu multă fanfară – un foc de artificii de 5 milioane de dolari, oaspeți de primă mână din întreaga lume și un spectacol susținut de vedeta pop Kylie Minogue.

Paisprezece ani mai târziu, Atlantis The Royal, la doar o scurtă plimbare de stațiunea original, s-a deschis în weekend cu aceeași extravaganță. Beyoncé a cântat în fața unei audiențe VIP pentru suma de 24 de milioane de dolari, iar focurile de artificii au luminat cerul deasupra celebrei insule din Palm Jumeirah.

Oficialii din Dubai și operatorul hotelier Kerzner International speră ca deschiderea istorică a hotelului ultra-luxos, a cărui construcție a costat aproximativ 1,5 miliarde de dolari, să consolideze reputația emiratul care a cunoscut o perioadă de expansiune de când a apărut ca un refugiu sigur în timpul pandemiei, scăpând de multe dintre incertitudinile geopolitice și economice din alte părți ale lumii.

Dacă a existat vreo îngrijorare cu privire la momentul deschiderii, opulența stațiunii nu o arată. Hotelul include 44 de apartamente cu propriile piscine și restaurante cu bucătari celebri. Cele 231 de reședințe ultra-luxoase din clădire au fost deja vândute.

Oaspeții vor trebui să plătească în medie 1.000 de dolari pe noapte pentru a sta într-una dintre camerele sale. De asemenea, hotelul dispune de peste 100 de apartamente exclusive, iar apartamentele de top costă 100.000 de dolari pe noapte.

„Suntem foarte optimiști în ceea ce privește călătoriile și extrem de încrezători în ceea ce privește luxul. Clienții nu vor face compromisuri”, a declarat directorul general al Kerzner, Philippe Zuber.

Atlantis The Royal se deschide în timp ce Dubaiul profită de un aflux de noi veniți în oraș, inclusiv ruși care doresc să-și protejeze averea, investitorii israelieni, milionari în criptomonede și directori de fonduri speculative, după ce orașul a relaxat restricțiile sociale și a liberalizat legile pentru a-și consolida poziția de centrul de afaceri preeminent al regiunii.

Rezultatul este unul dintre cele mai mari boom-uri de locuințe de lux din lume și un an record pentru prețurile rezidențiale și numărul de oferte.

Cu un deceniu în urmă, piața imobiliară a orașului s-a prăbușit după ce o eră a construcțiilor extravagante și a prețurilor în creștere s-a încheiat brusc, lăsând multe persoane fizice și mulți administratori de fonduri în imposibilitatea de a-și recupera banii.

Emiratul a reușit să evite falimentul în mare parte datorită unui plan de salvare de 20 de miliarde de dolari americani din partea vecinului Abu Dhabi, bogat în petrol.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
677 afisari

1 COMENTARIU

  1. SASE CASE CAND MERGE ?
    Aaaa , DUPA CE TETMINA MANDATUL

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger