AcasăOldPandemia a amânat investițiile. Romașcanu vine cu vești triste: Influxul de capital...

Pandemia a amânat investițiile. Romașcanu vine cu vești triste: Influxul de capital străin a scăzut dramatic

Lucian Romascanu

Se văd efectele negative asupra economiei pe măsură ce pandemia de coronavirus continuă să reducă activitățile economice. Investiţii la nivel global în mai multe sectoare vor scădea dramatic anul acesta.

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romașcanu, trage un semnal de alarmă în ceea ce privește investițiile străine directe în România. Datele oferite de Romașcanu nu sunt deloc îmbucurătoare. În doar 4 luni, acestea au scăzut cu 454 milioane de euro.

Potrivit acestuia, influxul de capital străin în economia românească a scăzut cu peste 60%. „Cifrele înregistrate ne arată că investitorii străini au evitat să mai investească în filialele din țara noastră sau să mai deschidă noi firme după ce primele de cazuri cu Covid-19 au fost confirmate în România. Conform datelor, numărul proiectelor noi cu investiții străine a scăzut de trei ori în timp de aportul la capitalul acestora s-a diminuat cu 79 de procente”, precizează Romașcanu, potrivit Mediafax.

Acuză guvernul liberal de incompetență

Reprezentantul PSD crede că investitorii nu au încredere că Guvernul condus de liberalul Ludovic Orban poate gestiona pandemia de coronavirus și că vor găsi soluții corecte pentru redresarea economiei.

Lucian Romașcanu a făcut un bilanț negativ al Guvernului Orban, luna trecută. Social-democratul susține că sub guvernarea liberală, deficitul comercial al României pe primele patru luni din 2020 a ajuns la 6 miliarde de euro, în creștere cu 21% față de aceeași perioadă a anului trecut. În plus, numărul șomerilor a ajuns la 600.000.

În privința singurului program lansat de Guvernul Orban pentru relansarea economică, IMM Invest, rezultatele sunt insesizabile, sugera Romașcanu. „Programul lansat de guvernul PL a reușit să injecteze în economie doar 2,7 miliarde de lei. Mai exact, ajutorul guvernamental este în cuantum de 0,25% din PIB și vizează 0,67% din totalul de IMM-uri din România”, semnala el.

author avatar
Andreea Vlad
100 afisari

2 COMENTARII

  1. Cum sa faca Guvernul asta un Program de relansarea Economiei ?
    Cand ei ne arata Marea Hibernare Economica, si il citeaza pe Darth Werner ca PSD-ul este de vina !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger