AcasăOldOrban anunță CONCEDIERI masive la stat! Zeci de mii de bugetari, în...

Orban anunță CONCEDIERI masive la stat! Zeci de mii de bugetari, în PERICOL

concedieri

Premierul Ludovic Orban taie în carne vie! Guvernul anunță concedieri pe bandă rulantă în rândul bugetarilor. Cabinetul Orban încearcă astfel să redreseze cât mai repede economia afectată grav de pandemia de coronavirus.

Deși i-a ajutat financiar în timpul stării de urgență, oferindu-le șomaj tehnic, Orban le-a pus gând rău angajaților de la stat. O parte din bugetari își vor pierde locul de muncă nu doar din cauza crizei legate de coronavirus, dar și din cauza ineficienței acestora.

„Asta oricum se petrece. Restructurarea vine de la sine. Atâta timp cât introduci aplicaţii care permit reducerea numărului de operaţiuni, care permit interacţiunea directă a beneficiarilor, care introduc foarte bine fluxul direct, desigur că va exista o consecinţă că unii dintre angajaţi, angajaţi care şi acum plimbă hârtii, nu îşi vor avea rostul. Lucrul acesta se va petrece pe măsura timpului. La nivelul administraţiei, în special al administraţiei centrale, timp de şapte ani de zile nu a existat nicio mişcare în direcţia digitalizării”, a declarat Ludovic Orban într-un interviu la Digi24.

România are peste 1,2 milioane de bugetari

Potrivit celor mai recente date ale Institutului Național de Statistică (INS), în ianuarie 2019 în România existau 8,4 milioane de angajați. Dintre aceștia, circa 1,38 milioane de angajați lucrau în instituțiile cu capital (integral sau parțial) de stat.

De altfel, ministrul Muncii Violeta Alexandru a spus în luna aprilie că în REVISAL sunt „1,4 milioane de angajați contractuali (prin contract de muncă) la entități „de stat”. „De stat”= instituții publice sau entități private controlate de stat. Revisal/Reges + ANFP + militarizate, ar da 1.700.000”, a declarat Violeta Alexandru.

România este cel mai generos stat din UE cu bugetarii. Potrivit unor date profit.ro, 35% din veniturile statului s-au dus către bugetari, sub formă de salarii, în 2018. Iar salariilor lor au continuat să crească până anul acesta. După România, la capitolul generozitate pentru bugetari, stă Cipru.

author avatar
Andreea Vlad
823 afisari

8 COMENTARII

  1. Pai parca Guvernul Zero relansa Romania ! Cladim o Romanie noua pe amenzi si pe concedieri de natura liberala ?
    Bun Plan !
    Un misto ieftin, un plan facut in carciuma, la o berica rece

    • Ce s-a ales din ” maretul ” Plan de Dezvoltare promis de Dragnea ? Praful si pulberea ? Unde sunt cele 8 spitale regionale , unde sunt autostrazile , de ce au lasat visteria goala in noiembrie 2019 ? UN MISTO IEFTIN , UN PLAN FACUT IN CARCIUMA LA fORTALEZA SI IN CAVOURILE LUI VALCOV , LA O BERICA RECE , vedem la viitoarele alegeri cat de scarbit e electoratul roman de cele 3 guverne pesediste care au pus Romania pe butuci .

  2. Mai relaxam bugetul dand afara de la stat, o gandire de geniu in ale macroeconomiei !
    Guvernul asta merita Premiul Pulita pentru cum ne conduce in jos !

    • Daca votati PSD , aveti garantati inca 1.200.000 de bugetari , trai nenica , nimeni nu mai munceste , stim o treaba si asteptam sa ne pice din cer , trebuie sa invatam prohodul . Asa ca Premiul Pulita o sa revina PSD , ne conduce in sus , LA DOMNUL !

  3. Sica propus pentru Distinctia de Mare Ciocoflender cu Colan, in grad de mare consumator !

    • Dragnea este acum Mare Ciocoflender cu Ciolac , urmeaza si altii , dupa gradul de mare consumator din buget .

  4. Mai nea tu ala de ma copiezi, esti Limberal cu siguranta, ca nu-ti folosesti capul decat ala dintre picioare, daca iti mai functioneaza, tu nu gandesti …singur ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger