AcasăEconomie„Nu am mai văzut niciodată livrări mai mici”. Consumatorii s-au plictisit de...

„Nu am mai văzut niciodată livrări mai mici”. Consumatorii s-au plictisit de smartphone-uri!

Livrările globale de smartphone-uri au scăzut drastic în al patrulea trimestru din 2022 – de obicei o perioadă importantă pentru cumpărăturile de sărbători – datorită cererii scăzute a consumatorilor și slăbiciunii macroeconomice, potrivit firmei de cercetare de piață IDC.

Firmele de electronice au livrat 300,3 milioane de smartphone-uri în trimestrul octombrie-decembrie, o scădere de 18,3% față de anul trecut.

În total, în 2022 au fost livrate 1,21 miliarde de smartphone-uri, ceea ce reprezintă cel mai mic total anual de livrări din 2013 încoace, „din cauza cererii semnificativ diminuate a consumatorilor, a inflației și a incertitudinilor economice”, se arată în raport.

„Nu am mai văzut niciodată livrări mai mici. Cererea  slăbită și stocurile ridicate au determinat furnizorii să le  reducă drastic”, a declarat Nabila Popal, director de cercetare la IDC.

Marii producători „au încheiat dificil anul” și asta pune în mare pericol redresarea de 2,8% așteptată pentru 2023, cu un risc puternic de “scădere a prognozei”.

Apple și-a menținut poziția de producător numărul unu de smartphone-uri din lume. Gigantul tehnologic american a livrat 72,3 milioane de iPhone-uri în trimestrul al patrulea, în scădere cu 14,9% față de anul trecut. Apple a avut o cotă de piață de 24,1%. Declinul a venit deși compania a lansat cele mai recente modele ale sale – seria iPhone 14 – înainte de trimestrul crucial al sărbătorilor.

Samsung a înregistrat o scădere a livrărilor de 15,6% în ritm anual, la 58,2 milioane de unități. Nu a lansat un smartphone emblematic nou pentru trimestrul al patrulea, dar organizează un eveniment pe 1 februarie, în cadrul căruia este posibil să prezinte noul său dispozitiv.

Producătorul chinez de electronice Xiaomi, care s-a clasat pe locul al treilea, a livrat 33,2 milioane de unități, în scădere cu 26,3% față de anul trecut.

Acesta a fost cel mai mare declin dintre primii cinci jucători de pe piața smartphone-urilor, care includ Oppo și Vivo.

2023 se prefigurează a fi un an de „prudență”, deoarece furnizorii își vor regândi portofoliul de dispozitive, spune Anthony Scarsella, analist la IDC.

Chiar și cu redeschiderea economică a Chinei, observatorii de pe piață sunt sceptici: inflația, un posibil scenariu de recesiune globală și tensiunile geopolitice își vor pune amprenta pe vânzările de telefoane inteligente până la sfârșitul acestui an.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.890 afisari

3 COMENTARII

  1. Societatea financiară specializată în toate domeniile de împrumut.
    Vă punem la dispoziție oferte adaptate la toate nevoile dumneavoastră de finanțare cu un credit personal și investim în proiectele dumneavoastră majore.
    Aceasta este rezervată companiilor și persoanelor serioase care caută un împrumut pentru a-și finanța proiectele.
    Oferim împrumuturi persoanelor fizice: credite de consum, credite pentru locuințe, achiziții de credite, achiziții de datorii pentru a consolida toate datoriile într-un singur împrumut, împrumuturi școlare pentru studenți, împrumuturi auto.
    Vă însoțim în finanțarea proiectelor dumneavoastră, cum ar fi construcția casei, a birourilor, a afacerii dumneavoastră sau a unui proiect care necesită finanțare externă.
    Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații despre oferta de a fi mulțumit: Email: poulaintherese4@gmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger