AcasăOldMilionarii Germaniei, în creștere

Milionarii Germaniei, în creștere

Numărul de persoane din Germania cu o avere de peste 1 milion de dolari (882.000 de euro) a crescut rapid în 2019, potrivit World Wealth Report.

Economia germană a crescut cu doar 0,6% anul trecut, deoarece a evitat în mare măsură recesiunea, dar, în ciuda acestui fapt, raportul realizat de firma de consultanță Capgemini a arătat că numărul milionarilor de dolari s-a majorat cu peste 100.000.

Cresterea aduce totalul la 1,46 milioane de locuitori din întreaga țară cu acest fel de avere și înseamnă că acum există 8,6% mai mulți germani cu asemenea bogății decât existau cu un an înainte.Cu toate acestea, comentează DW,  odată cu criza coronavirusului care a lovit cu greu economia globală, nu este sigur dacă această cifră va continua să rămână pentru 2020. Numărul milionarilor de dolari din întreaga lume a crescut, de asemenea,  cu aproape 9% anul trecut, în ciuda războaielor comerciale și a tensiunilor geopolitice. Alimentate cu rate ale dobânzii scăzute, prețurile pentru imobiliare au crescut brusc în întreaga lume, în ciuda economiei care a slăbit în 2019, ceea ce înseamnă că proprietarii de case au fost câștigători majori.

Acest lucru s-a evidențiat în special în Statele Unite, unde reformele fiscale, la solicitarea președintelui Donald Trump, au scutit companiile și corporațiile de impozite semnificative. Într-adevăr, SUA se ridică la sondajul pentru cea mai mare creștere a milionarilor, cu o creștere de 11% sau 600.000, ducând totalul la 5,9 milioane de rezidenți.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
205 afisari

1 COMENTARIU

  1. saeci pandemia lucreaza pt ei ca restul nu au nici de paine!!!!!!! sa bage banii in consum cum zicea guv sa nu i tina la ciorap!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger