AcasăOldMăsurile de relaxare, un beneficiu pentru UE: Economiile unor state au reînceput...

Măsurile de relaxare, un beneficiu pentru UE: Economiile unor state au reînceput să crească

Măsurile de relaxare, un beneficiu pentru UE: Economiile unor state au reînceput să creascăMăsurile de relaxare, un beneficiu pentru UE: Economiile unor state au reînceput să crească

Europa începe să își revină din punct de vedere economic iar mai multe studii arată că activitatea business-urilor din sectoare precum servicii şi producţie încep să înregistreze progrese semnificative.

În plus, sectorul serviciilor în zona euro a raportat o creştere substanţială în iulie.

Indicatorul Composite Purchasing Managers (PMI) în zona euro, care măsoară activitatea în industrie şi sectorul serviciilor, a crescut în iulie la 54,8 de puncte, de la 48,5 puncte luna precedentă, potrivit unei estimări a companiei Markit, cu sediul la Londra.

Este cel mai ridicat nivel de la mijlocul lui 2018 şi depăşeşte aşteptările analiştilor, de 51,1 puncte.

„Companiile din zona euro au raportat un start încurajator pentru T3, cu creşteri în cel mai rapid ritm din ultimii 2 ani, în condiţiile în care măsurile de relaxare încep să îşi facă simţită prezenţa, iar economiile se redeschid”, a spus Chris Williamson, economist şef la IHS Markit.

Vești bune pentru persoanele aflate în șomaj

„Cererea de asemenea dă semne de revenire, reducând din rata şomajului”, a mai anunțat acesta, potrivit Financial Times.

La începutul acestei săptămâni, liderii europeni s-au întâlnit la Bruxelles pentru a stabili un acord în ceea ce privește planul de relansare economică și bugetul acordat fiecărui stat membru pentru a-și redresa economia după pandemia de coronavirus.

Acordul a fost catalogat drept unul „istoric” iar în urma încheierii lui România primește 80 de miliarde de euro, potrivit anunțului făcut de președintele Klaus Iohannis.

După patru zile și patru nopți de negocieri „la sânge” între reprezentanții de la cel mai înalt nivel ai celor 27 de state membre ale Uniunii Europene s-a ajuns, în sfârșit, la un acord istoric în contextul redresării economice.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, marți dimineață, că acest acord este  „extrem de important pentru România”.

Câți bani primește România

Ca urmare a acestui acord, România a obținut o sumă impresionantă, de 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene.

„Au fost negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare.

Vom folosi această sumă de 80 miliarde de euro pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice.

O parte semnificativă din acești bani va fi folosită pentru revigorare și relansare economică.

Repet – 80.000 de milioane de euro vom folosi pentru a pune în practică, pe de o parte, Planul pentru bugetul multianual 2021 – 2027, un plan la care lucrăm cu Guvernul din ianuarie și în cel mai scurt timp va fi finalizat pentru a fi pregătit să începem implementarea.

Pe de altă parte, lucrăm de o vreme bună la planul național de relansare care va fi prezentat Comisiei Europene pentru a primi fondurile pentru relansarea economică.

Până acum ne-am pregătit bine, am obținut un rezultat frumos.

Este o zi importantă pentru România, pentru proiectul european, vom merge mai departe, acești bani trebuie folosiți pentru reconstrucția României”, a declarat Klaus Iohannis.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger