AcasăEconomieHoReCa a pierdut peste 1 milion de lei, bani care au mers...

HoReCa a pierdut peste 1 milion de lei, bani care au mers la stat, ca impozit pe bacşiş

centrul vechiHoReCa a pierdut peste 1 milion de lei, bani care au mers la stat, ca impozit pe bacşiş

Bacșișul a fost fiscalizat de la începutul anului. Practic, acesta se impozitează cu 10%. Legea care reglementează bacşişul arată că nivelul oferit va fi cuprins între 0% şi 15% din valoarea consumaţiei.

Va putea fi plătit pe card şi va fi impozitat.

1.173.277 lei din impozit pe bacşiş, în 2023

Ministerul Finanțelor a transmis că impozitul declarat la plată de industria HoReCa, în urma măsurii de fiscalizare a bacșișului, se ridică la 1.173.277 lei, în perioada cuprinsă între 1 ianuarie și 25 februarie 2023.

Din datele furnizate de Centrul Național de Informații Financiare, obligațiile fiscale declarate până la data de 25 februarie prin formularul D100 ”Declarație privind obligațiile de plată la bugetul de stat”, reprezentând impozitul din alte venituri obținute de către contribuabilii care desfășoară activități corespunzătoare codurilor CAEN 5610 “Restaurante” și 5630 “Baruri și alte activități de servire a băuturilor” au fost în valoare totală de 1.173.277 lei”, transmite Ministerului Finanțelor.

Pentru operatorii economici, bacşişul încasat de la clienţi se evidenţiază pe bonul fiscal, indiferent de modalitatea de încasare a acestuia.

author avatar
Andrei Ștefan
711 afisari

16 COMENTARII

  1. Hreca a fost sustinatoare a pasaportului de vaccinare . Sa piarda. Milioane de oameni s-au imbolnavit de la vaccinuruile toxice.

  2. Au „pierdut” angajatii din carciumi, nu Horeca. Dar teoretic nu a pierdut nimeni nimic deoarece angajatii si-au incasat salariile si spaga in carciuma e o practica veche, care trebuia reglementata intr-un fel.
    Voi, cand incasari salariul, primiti macar 1 Leu in plus?

  3. Cocotatilooooor,baaaa,da’ impozit pe prandarat cand infiintati ? Va dati seama,cate miliarde s-ar aduna dintr-un asemenea impozit ? Va dati seama,la zecile de milarde de Dolari ” investiti ” in buzunarele samsarilor americani de arme,de ani de zile pe armament pe care nu-l vedem ca nu e,5 sau 10 % cica,” comision „,la cat andarat se incaseaza ? Credeati ca e vorba doar de vreo ” sepcuta ” ?

  4. Astia au fost varful de lance al vaccinarii fortate ,au dat afara angajati competenti si fideli care au refuzat aceasta porcarie.Acum sunt plini de colorati si pleava care se adreseaza clientilor la per-tu cu ‘unchiule” sau ‘mosule ‘.Au pierdut si pierd bani fiindca multi clienti mai au memorie si isi amintesc cum erau asteptati la intrare ce cocalarii de paza care cereau dovada vaccinarii.Mergeti in centrele istorice ale oraselor maricele si o sa vedeti ca acolo unde terasele si hotelurile gemeau de clienti sunt aproape pustii.In fapt aceasta HORECA este o afacere ,ca multe altele,a slugilor securiste care au vandut Romania mafiei globaliste.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger