AcasăEconomieGardienii finanțelor europene, plătiți regește. Record de bancheri milionari

Gardienii finanțelor europene, plătiți regește. Record de bancheri milionari

Numărul bancherilor și traderilor din Uniunea Europeană care câștigă mai mult de un milion de euro a crescut la un nivel record din 2021, în condițiile în care firmele de valori mobiliare au obținut venituri uriașe, iar băncile de investiții și-au relocat personalul în bloc după Brexit.

Numărul acestor „persoane cu venituri mari” a crescut cu 42% față de anul precedent, ajungând la 1.957, a precizat Autoritatea Bancară Europeană într-un comunicat publicat joi la Paris. Acesta este cel mai ridicat nivel pentru membrii UE și statele asociate de când ABE a început să colecteze date în 2010. Cifrele nu includ Marea Britanie, care rămâne un centru financiar important și după ce a părăsit UE pe 31 ianuarie 2020.

Cel mai bine plătit bancher din UE a fost în Spania, cu un salariu cuprins între 14 și 15 milioane de euro, potrivit ABE, fără a numi persoana în cauză.

În 2021, băncile globale au concurat între ele pentru a angaja bancheri, pe fondul unei creșteri a activității de tranzacționare cauzate de pandemie și a unei cereri de consultanță în materie de fuziuni și achiziții, precum și de emisiuni de acțiuni și obligațiuni.

Iar bonusurile bancherilor au crescut la echivalentul a 100,6% din salariul fix. În Uniunea Europeană, În UE, aceste bonusuri sunt plafonate la echivalentul salariului anual, deși creditorii pot cere permisiunea acționarilor pentru a mări limita la de două ori salariul de bază.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
172 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger