AcasăOldFitch confirmă ratingul Transgaz ‘BBB-‘ cu perspectivă stabilă

Fitch confirmă ratingul Transgaz ‘BBB-‘ cu perspectivă stabilă

Transgaz, vedeta discuțiilor la reuniunea Inițiativa celor 3 Mări

Agenția Internațională de Rating Fitch a confirmat ratingul acordat companiei Transgaz ‘BBB-‘ cu Perspectivă Stabilă, se arată într-un comunicat.

Compania este evaluată astfel cu o treaptă peste nivelul rating-ului României acordat de Agenția Internațională de Rating Fitch, respectiv ‘BBB-‘ cu perspectivă negativă.

Ratingul confirmat ‘BBB-‘ cu Perspectivă Stabilă „reflectă profilul solid al activității Transgaz în calitate de concesionar și operator al rețelei de transport gaze naturale din România, precum și preconizarea unei diminuări progresive a activității internaționale de tranzit al gazelor care derivă din traseele tradiționale. Ratingul este susținut de reglementările naționale privind transportul gazelor și așteptările noastre că o investiție actuală semnificativă în coridorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria (BRUA) va fi adăugată la Baza Reglementată a Activelor Transgaz (RAB) care stă la baza unor încasări viitoare”, se arata în raportul agenției.

SNTGN Transgaz SA Mediaș este operatorul tehnic al Sistemului Național de Transport (SNT) gaze naturale și asigură îndeplinirea în condiții de eficiență, transparență, siguranță, acces nediscriminatoriu și competitivitate a strategiei naționale privind transportul intern și internațional al gazelor naturale și dispecerizarea gazelor naturale, precum și cercetarea și proiectarea în domeniul specific activității sale, cu respectarea cerințelor legislației europene și naționale, a standardelor de calitate, performanță, mediu și dezvoltare durabilă.

author avatar
Andrei Coman
74 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger