AcasăEconomieFermierii noştri se plâng de ajutorul pe care statul român îl acordă...

Fermierii noştri se plâng de ajutorul pe care statul român îl acordă Ucrainei: asta i-ar duce la faliment!

Fermierii români, condamnați la dispariție de noile reguli impuse de Uniunea Europeană

Fermierii români susţin că au o mare problemă: sprijinul acordat de stat agricultorilor ucraineni pe fondul războiului le-a provocat pierderi de 200 de milioane de euro.

Producătorii autohtoni avertizează că ar putea ajunge chiar la faliment.

Liberalizarea temporară a comerțului

Adoptarea de către Consiliu a regulamentului care permite liberalizarea temporară a comerțului, precum și alte concesii comerciale cu privire la anumite produse ucrainene, au generat, pe lângă efectele dorite, consecințe colaterale negative, care au afectat direct activitatea și stabilitatea financiară a fermierilor români, se arată într-o scrisoare a producătorilor.

Deci, fără acordarea unui ajutor financiar de minimum 100 euro/tona de produs pentru mărfurile agricole blocate în magaziile/silozurile fermierilor, în această perioadă, se poate discuta despre falimentul fermierilor români, în anul 2023.

Este o concurenţă neloială la adresa României, la adresa noastră, a fermierilor şi cooperativelor: din moment ce nu avem voie să cultivăm plante rezultate din tehnici de ameliorare moderne, cum putem să importăm produse agroalimentare GMO fără trasabilitatea necesară, conform regimului lor de reglementare?„, mai spus reprezentanţii fermierilor.

author avatar
Andrei Ștefan
367 afisari

8 COMENTARII

  1. Mai da-i in carbacstan si pe fermierii nostri care tocmai au anuntat ca vor scoate pe piata tomate romanesti la pretul de producator de 35 de lei/kg. Pe cat punem pariu ca la pretul asta faimoasele platagele vor fi aduse in piata de catre stancutele tuciurii cu cel putin 50 de lei/kg? Si pe cat mai punem pariu ca pubelele de langa piete vor fi pline cu rosii stricate, de 50 de lei pe kg?

  2. Cumpara doar prostii.La preturile astea ies de buna voie de pe piata.Au facut din ceapa si cartofi marfuri de lux.Fiecare pasare ,a se vedea kraufermierii rromani ,pe limba ei piere.Deja prin rahatmarketurile Rromanistanului pute ceapa stricata.

  3. Niște mafioți vânători de subvenții și beneficii din bugetul statului asta sunt fermierii ,mergeți la sate sa vedeți ce jepane au ce utilaje au milioane de euro avere și sa ii ajute statul din bani publici deci și din buzunarul meu. Niciodată.

  4. Nu avem nevoie de fermieri romani,NOI,am ales sa mancam,lacuste,viermi,greieri, gandaci etc!
    Tráiascá colonia romania!
    Si, ucraina, bineinteles,vecina noastra,dragá!

  5. Cata vreme mananc produse romanesti la un pret mai mare decat in vest imi permit sa va fut si sa va trimit in mortii mamelor voastre pe toti fermierii romani.Muriti mai cu totii.

  6. Mai dati=le niste subventii sa urce branza de oaie de la 55 la 100 de lei/kg ,mielul de la 50 de lei la 100,rosiile la 50 lei fiindca sunt produse romnesti,ce dracu.Fermierul roman a ajuns un bisnitar mort si prostit de bani.Adica e pe cale de disparitie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger