AcasăEconomieFermierii noştri, din zona Moldovei, falimentaţi de importul de cereale din Ucraina?...

Fermierii noştri, din zona Moldovei, falimentaţi de importul de cereale din Ucraina? Se pregăteşte ceva la vama Siret

Fermierii români din nordul ţării nu mai suportă importul de cereale din Ucraina. Ei pretind că ar putea falimenta din cauza asta. Astfel, mai multe asociții ale fermierilor anunță, pentru 7 aprilie, proteste în toată țara în semn de nemulțumire față de lipsa de măsuri pentru a împiedica importurile de cereale.

De asemenea, ei solicită şi urgentarea acordării despăgubirilor pentru culturile de primăvară afectate de seceta pedologică extremă din anul 2022.

Am importat cereale de 1,24 de miliarde de dolari

Conform statisticilor publicate de guvernul de la Kiev, în țară au intrat, anul trecut, cereale ucrainene în valoare de 1,24 de miliarde de dolari.

Clubul Fermierilor Români recomandă membrilor să participe la manifestările de protest autorizate de către instituțiile abilitate, care se vor desfășura în data de 07 aprilie 2023 în mai multe locuri din țară, conform comunicatelor organizatorilor.

Potrivit Clubului Fermierilor Români, este necesar și urgent să se ia decizii politice la nivel înalt pentru re-punerea pieței cerealelor într-o forma reglementată prin corectarea perturbărilor extrem de puternice generate de eliminarea oricăror condiții privind accesul cerealelor din Ucraina pe piața comună și tranzitarea țărilor membre UE.

author avatar
Andrei Ștefan
547 afisari

5 COMENTARII

  1. Ca si atatea altele. Luam totul de la altii chiar daca sant mai scumpe si mai proaste. Din ce avem vindem sau dam pe gratis la altii. Mu ie la propriu si la figurat si pe la fata si pe la spate

  2. Primii 3 traderi de cereale din Romania sunt firme cu capital america. Urmeza una chinezeasca, iar romanii sunt abia pe locul 5. E lesne de inteles de ce se prefera importul de cereale din Ukaina. La 1907 s-au rasculat taranii (lucratorii pamantului) impotriva arendasilor straini, nu a boierilor romani. Acum ar fi cazul ca fermierii romani sa ia atidudine impotriva traderilor.

  3. Alo ! Petru Daea se aude ?!?!?
    Pai, „Daea” ( daia ) esti Ministru al Agriculturii? Ca sa moara românii de foame???? Sluga netrebnica ce esti! Ti-au pus si tie sortuletzul masonii…….

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri