AcasăEconomieFabricile din zona euro se prăbușesc. Scăderea producției, cea mai rapidă de...

Fabricile din zona euro se prăbușesc. Scăderea producției, cea mai rapidă de la pandemie

Activitatea manufacturieră din zona euro s-a contractat luna aceasta în cel mai rapid ritm de când pandemia a închis fabricile în urmă cu trei ani, amenințând să afecteze dinamica unei economii unei economii bazate pe servicii.

De asemenea, lucrările de construcții au scăzut în martie cu 2,4% în zona euro și cu 1,9% în Uniunea Europeană, comparativ cu luna precedentă.

Un indice bazat pe sondajele efectuate în rândul directorilor de achiziții din întreaga regiune a scăzut în mod neașteptat la 44,6, situându-se și mai jos de nivelul de 50, care indică o contracție, potrivit raportului S&P Global.

Raportul se adaugă la dovezile din ce în ce mai numeroase care arată că problemele din industria prelucrătoare din Germania, cea mai mare economie europeană, reprezintă o povară tot mai mare pentru întregul continent.

Un sondaj publicat luni de lobby-ul de afaceri DIHK a indicat o creștere zero în acest an, deoarece companiile nu văd nicio dovadă a unei redresări.

Analiștii încep să pună la îndoială dacă zona euro poate atinge avansul economic de până la 0,4% pe trimestru indicat în previziunile Comisiei Europene de săptămâna trecută.

„Este probabil ca PIB-ul să fi crescut în al doilea trimestru datorită stării sănătoase a sectorului serviciilor”, a declarat Cyrus de la Rubia, economist-șef la Hamburg Commercial Bank,  „Cu toate acestea, sectorul manufacturier este o povară puternică pentru dinamica economiei în ansamblu”.

Datele anterioare au arătat tendințe similare în Franța și Germania. În SUA și în Regatul Unit, se preconizează că activitatea de producție va încetini, dar există semne de revigorare până la sfârșitul acestui an.

author avatar
Radu Jacotă
4.561 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger