AcasăEconomieEste cel mai căutat job din lume, se plăteşte regeşte, dar nu...

Este cel mai căutat job din lume, se plăteşte regeşte, dar nu se găsesc doritori! Se dau bani europeni pentru asta

Gazele din Marea Neagra ar acoperi consumul Romaniei pe sase ani

Producţia de energie din diferite surse duce lipsă de specialişti. La nivel naţional, se caută peste 30.000 de lucrători în domeniul energiei pentru a realiza toate eolienele, solarele şi centralele nucleare până în 2030.

Goana după profesioniştii din energie va rivaliza cu lupta pentru creierele din IT.

Fondurile europene susţin investiţiile

Investiţiile în domeniul energetic local se fac din fondurile europene semnificative. Dar dincolo de accesarea banilor europeni şi de calculele privind recuperarea investiţiilor, necesitatea formării forţei de muncă este un element cheie în îndeplinirea acestui potenţial.

La Midia, la Năvodari, anul acesta ar trebui finalizată o investiţie într-o centrală pe gaze de 80 MW în incinta rafinăriei Petromidia. La anul, Romgaz ar trebui să termine în sfârşit proiectul de 430 MW de la Iernut început în 2019, iar până în 2026 Complexul Energetic Oltenia are banii necesari pentru centrale pe gaze de 1.300 MW.

Mai departe, la Mintia ar trebui să apară un proiect de 1.700 MW tot pe gaze, pentru care deja a fost selecţionat furnizorul de tehnologie, nemţii de la Siemens Energy.

Găsim din ce în ce mai greu personal, am dezvoltat propria structură care dezvoltă personal, Academia Adrem, avem o direcţie care găseşte personal, îl dezvoltă, atât la nivelul tehnicienilor, cât şi a specialiştilor cu studii superioare.

Este o luptă continuă şi una din preocupările majore pe care le-am făcut ca CEO“, a spus recent Corneliu Bodea, CEO al Adrem şi preşedintele Centrului Român al Energiei.

author avatar
Andrei Ștefan