AcasăOldElon Musk a urcat în topul miliardarilor. L-a depășit pe Warren Buffett

Elon Musk a urcat în topul miliardarilor. L-a depășit pe Warren Buffett

Elon Musk

Pandemia i-a priit! Șeful Tesla, Elon Musk, l-a depășit pe Warren Buffett în topul celor mai bogați oameni din lume, urcând pe poziția a 7-a, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Averea lui Musk a depășit pragul de 6 miliarde de dolari, după ce acțiunile Tesla au crescut cu 10,8%, până la o cifră record de 1,544 dolari pe unitate, informează CNN, citând Bloomberg. Tesla a ajuns la o valoare de piaţă de 286,5 mld. dolari, compania fiind cel mai valoros producător auto din lume.

Elon Musk deține 20,8% din acțiunile Tesla, făcând ca valoarea participației să fie puțin sub 60 de miliarde de dolari. La sfârșitul lunii mai, Tesla i-a acordat miliardarului în vârstă de 49 de ani un pachet de beneficii sub formă de acțiuni care acum valorează 1,8 miliarde de dolari. Musk este, de asemenea, acționarul principal al companiilor SpaceX și Boring Company, care construiește tuneluri vidate destinate trenurilor cu levitație magnetică.

Averea lui Buffett s-a diminuat după ce a donat săptămâna trecută acțiuni în valoare de aproape 3 miliarde de dolari în scop caritabil.

Tesla, cea mai valoroasă companie din industria auto

Tesla a devenit cel mai valoros producător auto din lume, capitalizarea de piaţă a companiei depășind pentru prima dată valoarea Toyota, anunţă CNBC. Acţiunile Tesla au câştigat 5%, urcînd la o valoare maximă de 1.135 dolari, ducînd compania la o valoare de aproximativ 206,5 miliarde de dolari, comparativ cu Toyota, evaluată la aproximativ 202 miliarde de dolari.

Reperul subliniază entuziasmul investitorilor pentru producătorul auto creat de Elon Musk, care încă nu a obţinut profit anual. Preţul acţiunilor a crescut cu 170% în acest an. În timp ce Tesla poate a depăşit Toyota ca valoarea de piaţă, rămâne în urma companiei din Japonia în ceea ce priveşte producţia auto reală.

Pentru perioada încheiată pe 31 martie, Tesla a anunţat că a produs aproximativ 103.000 de vehicule – 15.390 de model S şi X şi 87.282 de vehicule de model 3 şi de model Y. În aceeaşi perioadă, Toyota a produs 2,4 milioane de vehicule.

author avatar
Andreea Vlad
211 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger