AcasăEconomieDolarul intră la apă

Dolarul intră la apă

Potrivit creditorului elvețian UBS, dolarul american rămâne sub presiune și este de așteptat să scadă și mai mult față de principalele valute în următoarele șase până la 12 luni.

Slăbiciunea bancnotei verzi se datorează tensiunilor de pe piața muncii, încetinirii inflației și posibilitatea ca Rezerva Federală a SUA să reducă ratele dobânzilor înaintea altor bănci centrale importante, se arată în raportul UBS Wealth Management.

„Ne menținem ratingul de cel mai puțin preferat pentru dolarul american și favorizăm în schimb dolarul australian și yenul japonez”, a declarat Mark Haefele, director de investiții la UBS.

Dolarul s-a înmuiat pe măsură ce investitorii iau în considerare datele economice slabe, iar Fed este posibil să întrerupă creșterea ratelor dobânzilor după majorarea de 25 de puncte de bază preconizată pentru săptămâna viitoare.

Din septembrie, US Dollar Index a scăzut cu aproape 11%. De asemenea, UBS estimează că  răcirea pieței muncii și a inflației din SUA –în prezent  la 5% pe an, cel mai mic nivel din mai 2021 – vor reduce cotațiile dolarului.

Spre deosebire de dolar, aurul continuă să strălucească. Cererea de metal prețios devine din ce în ce mai puternică, în contextul tensiunilor geopolitice, cheltuielilor consumatorilor  și condițiilor de creditare înăsprite de la începutul lui 2022.

Deși aproape trei sferturi din cererea fizică de aur la nivel global rămâne pentru bijuterii, monede sau lingouri, recentele creșteri de preț reflectă și achizițiile băncilor centrale, care se află la cele mai ridicate niveluri din 2010 încoace, a precizat Lombard Odier, citând World Gold Council.

“Riscul de recesiune, combinat cu un eventual vârf al ratelor reale ale dobânzilor, plus o slăbire a dolarului american, toate acestea ar trebui să continue să susțină cererea de aur și potențialul ca metalul prețios să se tranzacționeze mai sus în restul anului. Ca urmare, ne-am mărit ținta și vedem că aurul va ajunge la 2.100 dolari pe uncie până la sfârșitul anului 2023, de la o țintă anterioară de 1.940 dolari.”

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.523 afisari

7 COMENTARII

    • mai gheorghe mai sau ion cum te numesti ai luat ceva sub nas pune ti moaca sa te vada lumea ”papariciule cind faci comentarii stii de $$$ de la papusoi ai avansat toate tranzactiile in lume la tot se fac in $$$4 de la petrol la fasolkea care o maninci pe wall street

  1. Bă, aveți dreptate,gigeilor anonimi.Marlanesc,românesc!Spune omu’ceva ce nu corespunde cu mucegaiu’ din căpățânile voastre,telectuale,gata,prost,dobitoc,imbeciletc.Ba, dacă ar fi să mi-o sugeți, ați prefera cu sau fără prezervativ?

  2. Salutare! Lăsați-l pe ANONIMUL omul nu este pe treaba lui. Omul nu merită decât IGNOR

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger