Cauta

Dolarul întinde coarda până când pleznește?

Dolarul a înregistrat cea mai proastă săptămână de la începutul pandemiei de coronavirus, dar analiștii cred că o creștere de lungă durată a bancnotei verzi ar putea să nu se fi încheiat încă.

Indicele Bloomberg Dollar Spot Index s-a prăbușit cu aproximativ 3,5%, cea mai mare pierdere din martie 2020.

Dolarul ar putea rămâne sub presiune în următoarele săptămâni, pe fondul pariurilor că Rezerva federală a SUA va începe să majoreze ratele dobânzilor în trepte mai mici, dar  participanții pe piață rămân precauți cu privire la faptul că această tendință va continua pe termen lung.

„S-ar putea ca vârful dolarului să fi trecut de noi, dar s-ar putea ca o tendință de scădere să nu fie încă acolo”, au scris analiștii ING într-o notă, adăugând că banca olandeză rămâne „moderat optimistă” în privința dolarului până la sfârșitul anului.

Indicele Bloomberg Dollar Spot Index a urcat cu peste 22% de la jumătatea anului 2021 până la vârful din septembrie 2022 și, chiar și cu recentele scăderi, a crescut cu peste 14% față de punctul cel mai scăzut al anului trecut.

Această putere s-a răspândit pe toate piețele, exacerbând costul bunurilor denominate în dolari, cum ar fi petrolul, și complicând politica în întreaga lume.

Acțiunile și obligațiunile americane au crescut,pe măsură ce dolarul a scăzut. Unii investitori susțin că un dolar mai slab este acum „justificat”, yenul fiind pricipalul beneficiar- cu fonduri în creștere cu 5%.

Strategul valutar Lee Hardman a comparat poziționarea pieței și vânzarea dolarului cu o bandă elastică întinsă într-o singură direcție, „iar când se rupe, obții o reacție mai mare în cealaltă direcție”. Având în vedere amploarea mare a pariurilor pe dolar care s-au acumulat în acest an, el vede posibilitatea unei noi scăderi de 2 până la 3 procente a monedei americane înainte de sfârșitul anului.

Dar cu o recesiune globală care se profilează, un război în Ucraina care continuă și semnele crescânde ale unei încetiniri economice în China, ar putea fi prea devreme pentru a vinde agresiv dolarul, care este adesea văzut ca un refugiu în vremuri de necaz.

O vânzare scădere mai profundă a dolarului ar necesita mai multă încredere că inflația scade rapid și speculații că Fed ar putea avea nevoie să înceapă să reducă ratele din cauza riscurilor de recesiune.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • ROMÂNIA, împinsă să intre în RĂZBOI cu RUSIA!
  • ȘOC la Barcelona: Gallardo în locul lui Xavi!
  • Rapidiștii beau Guinness
  • Laboratoarele acreditate RENAR analizează siguranța combustibililor și a calității apei
  • Panică totală în sistemul energetic. Burduja o dă înainte cu regenerabilele
  • Farmaciile, scăpate de sub control. Numărul uriaș al acestora face imposibilă supravegherea
  • „Mogadiscio pe Mediterana”. Nimeni nu conduce Gaza
  • Garanții de împrumut pentru Ucraina. Occidentalii visează „profituri excepționale” din activele înghețate ale Rusiei
  • Consecințele isteriei climatice: protecționismul va bântui industria energiei regenerabile
  • Exit mobile version