Cauta

Directorii „fericirii”. Când șefii devin bancheri

Janet Leighton își petrece o treime din săptămâna de lucru vorbind cu angajații retailerului britanic Timpson despre grijile lor legate de bani.

Leighton este directorul departamentului „Fericire” a  companiei – un titlu aparent frivol pentru un rol semnificativ pe care îl deține din 2018, relatează Financial Times. Ea spune că a ajutat recent un membru al personalului să găsească și să cumpere o mașină. A pus la cale un plan de rambursare gestionabil pentru angajat, eșalonat pe 12 luni.

Pe lângă cele 450.000 de lire sterline în împrumuturi fără dobândă pe care Timpson le-a acordat în mod colectiv celor 5.000 de angajați ai săi, oferă, de asemenea, cel puțin 50.000 de lire sterline în cadouri în numerar pe an.

Phil Bentley, directorul executiv al Mitie, o companie de management care angajează 68.000 de lucrători cu venituri mici, a lansat un pachet de „sprijin de iarnă” de 10 milioane de lire sterline pentru a-i ajuta.

Politică similară și în SUA. Potrivit unui raport recent al Bank of America, 97% dintre angajatorii intervievați se simt responsabili pentru bunăstarea financiară a angajaților, în creștere de la 41% în 2013.

În trecut, dacă un angajat avea probleme, acestea ajungeau pe biroul echipei de resurse umane. Astăzi, bunăstarea financiară este pe ordinea de zi în sălile de consiliu ale companiilor.

Pandemia a accelerat această tendință, deoarece managerii au fost forțați să se confrunte cu problemele de sănătate fizică și mintală ale lucrătorilor, acordând o atenție mai mare ca niciodată până acum vieții personale a angajaților lor.

Asigurarea accesului la cursuri de exerciții fizice online și aplicații de coaching pentru echilibrul între viața profesională au fost câteva dintre noile avantaje oferite în multe companii.

Această estompare a granițelor private și profesionale a cimentat o schimbare culturală remarcabilă. Lucrătorii se simt mai confortabil să discute cu colegii și șefii despre probleme personale și subiecte politice.

Importanța bunăstării financiare – în unele privințe, cel mai sensibil domeniu din viața personală – a crescut doar pe măsură ce criza costului vieții se amplifică.

În prezent, companiile merg mai departe, oferind acces la terți care pot ajuta la restructurarea datoriilor, oferind împrumuturi considerabile sau acces la câștiguri într-un timp mai scurt, în loc să lase angajații datori la cicluri de plată standard.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version