AcasăEconomieDificultățile economice lovesc și ceasurile elvețiene: primul declin al exporturilor din ultimii...

Dificultățile economice lovesc și ceasurile elvețiene: primul declin al exporturilor din ultimii doi ani

Exporturile de ceasuri elveţiene au scăzut uşor în iulie, primul declin lunar din ultimii peste doi ani, deoarece cererea a început să încetinească, în contextul preţurilor mai ridicate şi a presiunilor economice.

Livrările au scăzut cu 0,9% luna trecută, la 2,2 miliarde de franci elvețieni (2,5 miliarde de dolari), China fiind motorul acestei scăderi, a anunțat marți Federația Industriei de Orologerie din Elveția.

Exporturile către China, a doua piață ca mărime după SUA, au scăzut cu 16,6%, după o creștere puternică anul trecut. Singapore, o altă piață cheie, a suferit o scădere de 7,9% față de un avans susținut în urmă cu un an.

Declinul sugerează că cererea în plină expansiune pentru ceasurile elvețiene ar putea începe să se răcească după ce a urcat la un record de peste 24 de miliarde de franci în 2022. Mărcile, de la Omega la Patek Philippe și Rolex, au majorat prețurile pentru a compensa costurile mai mari ale inputurilor, stimulând vânzările și profiturile pe fondul creșterii economice.

Analistul Patrik Schwendimann de la Zuercher Kantonalbank a declarat că scăderea lunară a exporturilor a fost neașteptată și ar putea avea un impact negativ asupra acțiunilor Richemont și Swatch Group AG.  „Cu toate acestea, ca de obicei, o singură lună de exporturi de ceasuri nu ar trebui să fie supraestimată, deoarece nu este o cifră de vânzări”, a spus el, prezicând o revenire a creșterii exporturilor în august și septembrie.

Ultima dată când exporturile elvețiene de ceasuri au suferit o scădere lunară a fost în ianuarie 2021.Federația a declarat că această ușoară încetinire „nu va avea un impact semnificativ asupra tendinței generale sau a previziunilor pentru 2023”.

Exporturile au scăzut pe toate segmentele de preț, cu excepția ceasurilor cu prețuri de peste 3.000 de franci, care au crescut cu 2,2% în valoare. Industria de orologerie reprezintă aproximativ 10% din exporturile totale ale Elveţiei şi asigură aproximativ 57.000 de locuri de muncă.

292 afisari

5 COMENTARII

 1. jacotă, vită încălțată, -0,9% nu-i scădere, este „fîs”. Chiar nu ai făcut deloc „artimetică” în primară?

 2. HOW MANY WATCHES DOES OMEGA MAKE PER YEAR?
  To summarise, you’ve now seen that Omega produces around 500,000 watches per year.

  How accurate are Omega watches?
  . … These would be accurate within a half minute per year.

  Omega SA
  Wikipedia
  https://en.wikipedia.org › wiki
  ·

  1974: Omega Marine Chronometer certified as the world’s first Marine Chronometer wristwatch, accurate to 12 seconds per year.

  -hai siktir de cocalar jegos
  ia-ti un gps
  sa nu incurci milleniu.

  Your Seiko chronograph watch gaining about 1 second per day is likely due to …

  -acum ai un vierme in cur,
  nu-i asa?

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri