AcasăEconomie„Corupți, escroci, criminali”. Lumea criptomonedelor, un ecosistem total corupt!

„Corupți, escroci, criminali”. Lumea criptomonedelor, un ecosistem total corupt!

Celebrul economist Nouriel Roubini a descris criptomonedele și pe unii dintre principalii săi jucători ca fiind un „ecosistem total corupt”.

Într-o emisiune CNBC în cadrul Abu Dhabi Finance Week, profesorul de la Universitatea din New York a spus că industria cripto este populată de „ascunși, corupți, escroci, criminali și  bancheri de carnaval”.

„Lecția ultimelor săptămâni este că acești oameni ar trebui să plece de aici”, a adăugat Roubini. Turbulențele recente de pe piața monedelor virtuale  au dus la prăbușirea uneia dintre cele mai mari burse cripto din lume, FTX, odată cu dezvăluirea unor împrumuturi extrem de riscante și nesustenabile din partea companiei și a fondurilor de investiții aferente.

Prețul bitcoin a coborât sub 17.000 de dolari pentru prima dată din 2020, iar unii se tem că această contagiune s-ar putea răspândi și ar putea doborî alți jucători importanți, precum Crypto.com.

Roubini care a fost supranumit „Dr. Doom” pentru previziunile sale pesimiste anterioare, inclusiv pentru o predicție a prăbușirii pieței imobiliare în 2007-2008.

Țările au adoptat atitudini diferite în ceea ce privește supravegherea firmelor de criptomonede, pe măsură ce industria a luat amploare în ultimii ani.

Implozia spectaculoasă FTX, un așa-numit startup unicorn care a fost evaluat recent la 32 de miliarde de dolari, este doar cea mai recentă veste proastă pentru investitorii în bitcoin, ethereum și alte active digitale.

Cei  care sperau că ratele în creștere ale dobânzilor și nivelurile mai ridicate ale inflației ar fi bune pentru așa-numitele active alternative, cum ar fi criptomonedele și aurul, au avut parte de o trezire neplăcută în acest an.

Acestea au fost lovite la fel ca și acțiunile și obligațiunile, demonstrând că nu există un loc unde să te ascunzi pe o piață în care îngrijorările legate de creșterea ratelor și recesiune domnesc.

Prăbușirea cripto a dus, de asemenea, la scădere masivă a acțiunilor companiilor cotate la bursă care au legături cu bitcoin, cum ar fi Coinbase, firmele de minerit cripto Hive (HVBTF) și Riot, precum și banca de bitcoin Silvergate (SI).

 

 

author avatar
Radu Jacotă Redactor
347 afisari

3 COMENTARII

  1. De acord, probabil din acelasi motiv vor sa treaca si monedele nationale pe tehnologia crypto, nici bancile nationale nu sant altfel. Pe principiul ce bine ar fi peste noapte tot ce au altii sa fie al meu

  2. Moneda nationala este sustinuta de trezorerie (aur, opere de arta, etc), bunuri care apartin statului (cladiri, termocentrale, terenuri, et).
    Cripto se cumpara cu bani .
    Daca am intrat in recesiune si cripto este strans conectata de banii fizici cum isi pot inchipui astia ca, cripto nu va fi atinsa de nimic.
    Baietii aia tatici la cripto au luat banii fizici si au disparut ca nu erau sa ia cripto care nu exista!
    Cripto este ptr prosti care habar nu au de bani si economie.

  3. De cand au fost aruncate pe piata am spus ca este metoda lu`STOICA de la CLUJ=CARITAS !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger