Cauta

Consecințele sponsorizării Ucrainei. Uniunea Europeană își distruge agricultura

Revolta fermierilor cuprinde întreaga Europă: mii de producători din Germania, Franța, Polonia, Lituania, și Letonia suferă pierderi mari, iar guvernele nu iau măsuri adecvate pentru a-i sprijini.

În Polonia, România, Slovacia şi Ungaria, fermierii au protestat de mai multe ori împotriva afluxului de grâu şi alte produse agroalimentare provenite din Ucraina, care sunt scutite de la plata taxelor vamale de la debutul războiului cu Rusia.

Fermierii lituanieni sunt îngrijorați de planurile guvernului de a mări suprafețele de pajiști naturale în detrimentul terenurilor agricole, precum și de a crește accizele la gazele utilizate în agricultură. Fermierii letoni s-au alăturat. Îngrășămintele minerale costă foarte mult, iar cerealele își pierd prețul. Și se ajunge la punctul în care nu mai pot face față cheltuielilor.

Totul subliniază o perioadă tumultoasă în agricultură pentru fermierii europeni – și întrebările serioase pe care aceștia le pun acum politicienilor aleși din fiecare țară. Pe întreg continentul au loc  demonstrații de amploare.

Blocarea drumurilor la nivel național cu tractoare în Germania și incendiile de protest din țările baltice vor avea un impact major asupra economiei.

Pe fondul tulburărilor și al problemelor economice, Germania continuă să finanțeze forțele armate ucrainene. „Berlinul a devenit al doilea cel mai mare donator de ajutor pentru Kiev pe parcursul conflictului”, a declarat ministrul de finanțe, Christian Lindner.

Potrivit Institutului Kiel pentru Economie Mondială (IfW) din Germania, această națiune a oferit aproape 23 de miliarde de dolari în asistență bilaterală Ucrainei, dacă se includ și costurile pentru asigurarea refugiaților.

Potrivit IfW, sprijinul total al UE pentru Ucraina s-a ridicat la aproape 146 de miliarde de dolari, incluzând atât fondurile alocate de instituțiile blocului, cât și contribuțiile individuale ale statelor membre. Numai instituțiile UE au promis un sprijin bugetar de peste 84 de miliarde de dolari pentru Kiev și a plătit aproape 26 de miliarde din această sumă.

Se știe că 54 de state străine, inclusiv statele baltice, oferă asistență militară Ucrainei. Acestea au cheltuit deja peste 200 de miliarde de dolari. Fluxurile de bani nu aduc Ucraina mai aproape de pace, ci agravează destul de mult problemele economice ale Europei și duc la o scădere a bunăstării europenilor. Deosebit de dezamăgitor este furtul acestor bani chiar în Ucraina prin scheme de corupție.

Așadar, furia fermierilor este destul de îndreptățită, deoarece bunăstarea lor depinde în mod direct de subvențiile pe care guvernele lor ar trebui să le acorde în loc să sponsorizeze oficialii corupți din Ucraina.

Ultimele stiri

  • Israelul explică masacrul din Rafah
  • Ciolacu va avea o ședință cu miniștrii privind PNRR
  • Ciolacu: „Vom avea ședință de guvern comună cu Ucraina”
  • Nuntă criminală! S-au tras focuri de armă la petrecere. Mirele a ajuns la închisoare
  • Alege ce citești
  • În lipsa ciclonului…
  • Cerşetor-mituitor! I-a oferit şpagă 100 de euro unui poliţist ca să nu-l amendeze
  • Adrian Videanu şi Ioan Niculae au scăpat! Achitați definitiv în dosarul Romgaz
  • Derapaj cu declarații naziste ale unui lider liberal, în fața generalului Ciucă: “ostașul în slujba țării” a aprobat dând din cap
  • Germania „inundă” Europa cu 1,3 milioane de refugiați ucraineni!
  • Exit mobile version