AcasăOldConcedieri masive la Ford România. Sute de angajați sunt disperați

Concedieri masive la Ford România. Sute de angajați sunt disperați

Constructorii auto americani Ford restructurează din nou, cu prețul a sute de locuri de muncă.

Conducerea companiei Ford România au decis că toate contractele de muncă cu durată determinată să nu mai fie prelungite.

Potrivit reprezentanților companiei această măsură vine în contextul în care piaţa auto de la nivel European trece printr-o perioadă dificilă din cauza scăderii vânzărilor.

Mii de angajați în șomaj tehnic

Reamintim că la începutul pandemiei de coronavirus angajaţii fabricii Ford de la Craiova și ai constructorului Dacia de la Mioveni au intrat în șomaj tehnic din cauza coronavirusului.

„Este de aşteptat ca suspendarea temporară a producţiei să dureze câteva săptămâni, în funcţie de evoluţia acestei pandemii, de restricţiile impuse la nivel naţional, de constrângerile legate de lucrul cu furnizorii, dar şi de nevoile de stoc ale dealerilor. Această măsură este luată în contextul restricţiilor impuse de guvernele naţionale în privinţa transportului şi contactelor personale, astfel că vânzările de maşini şi componentele sunt afectate la nivelul întregului continent. Pe durata opririi temporare a producţiei, angajaţii Ford Craiova se vor afla în şomaj tehnic şi beneficiază de o indemnizaţie de 78% din salariul de bază, precum şi de celelalte drepturi prevăzute de lege pentru astfel de situaţii,” se menționa la cel moment într-un comunicat.

Decizia companiei Ford

„Compania noastră revizuieşte constant nevoile de angajare pe baza cererii pieţei şi a eficienţei procesului de producţie.

Având în vedere situaţia actuală a industriei in care operam, confirmam faptul că o parte dintre contractele individuale de muncă pe perioadă determinata ale unor angajati de la fabrica Ford de la Craiova nu vor fi prelungite.

Din raţiuni de confidenţialitate, nu putem furniza informaţii suplimentare”, au spus reprezentanții Ford România.

200 de angajați vor pleca acasă

După o campanie mare de recrutare prin care a angajat 1.700 de noi oameni, compania avea la începutul acestui an, aproximativ 6.600 de angajați.

Potrivit datelor din piaţă, contractele a 200 de angajaţi nu vor fi prelungite odată ce au ajuns la final.

Decizia vine în contextul în care uzina de la Craiova produce în continuare atât maşini, SUV-urile Puma şi EcoSport cât şi motorul EcoBoost în două schimburi, faţă de trei în perioada de dinainte de pandemie.

Astfel, faţă de peste 1.000 de maşini produse pe zi, sunt asamblate circa 600-700 de unităţi, iar 1.600 de angajaţi încă sunt în şomaj tehnic, potrivit antena3.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu
250 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger