AcasăEconomieComercianții pariază pe Big Tech

Comercianții pariază pe Big Tech

În 2023, majoritatea investitorilor de retail plănuiesc să investească același capital sau mai mult, în ciuda crizei costului vieții, potrivit unui nou sondaj al platformei Finimize cu sediul la Londra.

Doar 1% dintre comercianții cu amănuntul spun că intenționează să își vândă investițiile în noul an, în timp ce 65% vor continua să investească, iar 29% intenționează să își mărească portofoliile.

„Aceste date sunt dovada că  și în actualul mediu de piață, majoritatea consideră că volatilitatea face parte pur și simplu din ciclul economic, datorită accesului la informații și experienței tot mai mari în materie de investiții”, a declarat pentru CNBC Max Rofagha, CEO al Finimize.

Sondajul realizat în rândul a peste 2.000 de investitori de retail din Europa, Asia și SUA a arătat că peste 80% dintre aceștia consideră că cea mai gravă criză de pe piața bursieră va fi depășită în șase luni.

Majoritatea (72%) intenționează să susțină acțiuni individuale anul viitor, 64% dintre ei preferând nume mari din domeniul tehnologiei,  precum Apple, Microsoft, Google și Meta.

Între timp, 38% dintre investitorii de retail plănuiesc să investească în criptomonede, chiar și pe fondul consecințelor prăbușirii bursei FTX a lui Sam Bankman-Fried.

Aproximativ 56% dintre comercianți cred că bitcoin va crește, față de 44% care cred că va scădea. Majoritatea investitorilor de retail (58%) ar investi mai mult în afacerile ripto dacă ar fi mai reglementate.

Fără îndoială, cea mai mare preocupare financiară în rândul comerțului cu amănuntul este criza costului vieții. Bugetele consumatorilor sunt constrânse de inflația ridicată, iar aceasta a fost o lovitură pentru acțiuni, deoarece băncile centrale ridică ratele dobânzilor pentru a îmblânzi prețurile în creștere.

Rolul investitorilor de retail în influențarea pieței a ajuns pe prima pagină a ziarelor anul trecut, după ce o comunitate de novici  de pe Reddit și de pe alte platforme sociale a dus la creșterea acțiunilor retailerului american de jocuri GameStop.

Cu toate acestresa, așa-numitele „acțiuni meme” nu reprezintă un punct de interes pentru majoritatea investitorilor de retail, 84% dintre aceștia nu au investit niciodată într-un meme stock.

Comunitatea investitorilor de retail va reprezenta 61% din totalul activelor gestionate la nivel global până în 2030, în creștere de la 52% în 2021, potrivit firmei de consultanță în strategie de gestionare a averilor Indefi.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
120 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger