Cauta

Circul G20. Elon Musk pălăvrăgește, lumea cască gura

Elon Musk, așezat în întuneric și înconjurat de lumânări, a oferit luni o viziune a viitorului care include extratereștrii, tuneluri „hyperloop” și călătorii turistice cu rachete.

Îmbrăcat într-o cămașă tradițională indoneziană „batik”, miliardarul proprietar al Twitter a apărut într-o înregistrare video pentru a se adresa liderilor de afaceri reuniți în Bali în marja summitului G20.

Nostim, cel mai bogat om din lume este invitat peste tot să-și dea cu părerea despre orice, iar acești lideri stau cu gura căscată în fața unui unui înavuțit din bani împrumutați, riscant, controversat și capricios.

„Am avut o pană de curent cu trei minute înainte de acest apel. De aceea sunt complet în întuneric”, i-a explicat el magnatului indonezian Anindya Bakrie, care a moderat discuția.

Întrebat de ce nu a vizitat insula tropicală indoneziană, Musk a glumit spunând că „volumul său de muncă a crescut mult în ultima vreme” după preluarea gigantului rețelelor de socializare. Care-i munca? Achiziția Twitter a dus la concedierea a mii de angajați și la introducerea unei versiuni pe bază de abonament.

Lăsând la o parte Twitter, conversația s-a îndreptat spre tuneluri săpate adânc pentru a combate blocajele din trafic, spre traversarea lumii în mai puțin de o oră și spre descoperirea vieții extraterestre în spațiu! Probleme arzătoare în plină criză economică și energetică, dar pălăvrăgelile lui Musk au priză la public și mută munții.

Indonezia i-a permis un loc de lansare pentru racheta Space X, afacerile Tesla îi merg înfloritor, iar comentariile sale zguduie bursele și criptomonedele.  I se permite. Greu de deslușit ce guverne sau entități îl susțin pe Elon Musk, dar omul a devenit un businessman planetar.

Și are o tactică de învăluire, o rețetă de succes verificată: aruncă înainte vorbe și promisiuni sforăitoare, viziuni de guru în ale capitalismului, iar gurile căscate îl alimentează cu bani.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • O companie de smartphone-uri din China umilește producătorii auto occidentali
  • Aer condiționat fără gaze poluante? Tehnologia refrigeranților solizi
  • Curățenie „made in Oradea” la Palatul Victoria: Bolojan, mopul magic al sinecuriștilor
  • Atac la siguranța națională. Angajații care opresc inundațiile, decimați de guvern
  • Bolojan vrea să bage frica în bugetari. Se fac liste negre cu protestatari
  • Ritmul mesei contează: De ce mâncatul pe fugă îți afectează sănătatea mai mult decât crezi
  • ”Tăticul a ajuns acasă”, dar cum rămâne cu Ucraina?
  • CCR, ÎNCĂ O BOMBĂ! Colaborator al fostei Securități, Băsescu primește toate privilegiile înapoi
  • Peștele de la cap se-mpute. Inspectorii ANAF, trimiși de șefi doar la micile afaceri românești
  • Exit mobile version