AcasăEconomieCine forțează băncile să divulge activele rusești înghețate?

Cine forțează băncile să divulge activele rusești înghețate?

Uniunea Europeană este pe punctul de a obliga băncile să raporteze informații despre activele Băncii Centrale a Rusiei, ca parte a ultimului pachet de sancțiuni al blocului care vizează Moscova pentru războiul din Ucraina.

Obținerea unui control asupra amplorii activelor băncii centrale și a altor active garantate de stat sancționate care au fost imobilizate în UE este considerată un prim pas în vederea explorării opțiunilor pentru o eventuală utilizare a acestor fonduri pentru a contribui la reconstrucția Ucrainei.

Comisia Europeană  a propus, de asemenea, întărirea obligațiilor de raportare a activelor înghețate legate de companiile și persoanele fizice rusești sancționate și a sugerat aplicarea unor amenzi – de până la 50 000 de euro pentru persoanele fizice și de 10% din cifra de afaceri anuală pentru entități – în cazul în care nu se furnizează informațiile solicitate.

Potrivit Bloomberg, pe listă figurează Alfa Bank, Rosbank și Tinkoff Bank JSC, precum și Fondul Național de Avere al Federației Ruse;grupuri media care s-au angajat în propagandă în sprijinul agresiunii împotriva Ucrainei; un reasigurător rus al navelor care exportă petrol rusesc;o companie de transport maritim înregistrată în Regatul Unit, acuzată că și-a folosit navele pentru a transporta cereale ucrainene furate în numele Rusiei.

Compania de reasigurări este controlată de Banca Rusiei, care, de la război încoace, a triplat capitalul disponibil pentru firmă, până la 300 de miliarde de ruble (4,1 miliarde de dolari).

Firma de reasigurare furnizează servicii și garanții unei companii de asigurări rusești pe care UE dorește, de asemenea, să o sancționeze. Asigurarea și reasigurarea sunt folosite de navele și cargourile rusești pentru a-și redirecționa petrolul către țări precum India, după ce firmele europene și-au retras serviciile.

Măsurile propuse vor fi discutate în această săptămână și se pot schimba înainte ca pachetul să fie aprobat. Sancțiunile UE au nevoie de sprijinul tuturor statelor membre pentru a fi adoptate.

Alte propuneri includ o prelungire a suspendării licențelor de emisie ale instituțiilor media controlate de statul rus și care sunt acuzate că răspândesc propagandă, manipulează și distorsionează faptele, vizând UE și vecinii săi.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
397 afisari

6 COMENTARII

  1. Si la ce ajuta toate astea? Coflictul continua si nu pare nicicum sa se domoleasca, Europa cu toate cosmetizarile din pix gafaie, bani o sa obtina doar ce n-au reusit rusii sa-i recupereze pe cai de ei stiute si mai presus de toate se distrug toate caile de impacare UE-Rusia si modeleaza o alianta gen BRICS ostila tarilor vestice. E o mare realizare ce sa zici…

  2. Să devina UE o organizație de tip comunist ?. Ni se tot baga in cap, până nu demult, că pentru economia de piață proprietatea este SACRĂ, nimic nu poate motiva o acţiune de confiscare, naționalizare, etc. Numai teoria comunistă se bazează pe confiscarea averilor si distribuirea acestora altora, ei spuneau ca nevoiașilor, neocomuniștii de acum ne spun că trebuie să confiscăm averea cetățenilor unui stat independent, suveran, și să fie dirijată spre susținerea unui război al nu știu cui. Curat comunist, coane Fănică.

  3. Aceasta UE este o gasca de lichele puse sa jecmaneasca popoarele sarace ale lumii si Europei.Li s-au terminat coloniile de unde au supt si furat si au trecut la jecmanit pe unde le tine. Le stau pe nas si pe limba Rusia,China,India,Iranul,etc care nu-s cu ei, au terminat cu propaganda nord Korea si omoara la ucraineni ca sa-i vina de petrecanie Rusiei. Nu mor ai lor mor ai acestui gunoi de actor care isi trimite natia la sinucidere. De fapt asta le este interesul. vor sa puna laba pe Rusia si pe bogatiile ei. Li s-au terminat furaciunile si acum sunt cateii lui Pavlov. Au transformat alimentatia lumii in otravuri si fel de fel de chimicale.

  4. Eu unul mă gândesc tot mai mult să părăsesc spațiul UE pentru simplul motiv că nu mai regăsesc principiul democratic al acesteia. Toate masurile se iau în mod dictatorial de la Bruxeles de către niște așa ziși lideri europeni care după părerea mea apără interesele oricui mai puțin a cetățenilor comunitari.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger