AcasăOldCifre uriașe. Câte miliarde de dolari sunt invocate în lupta coaliției conduse...

Cifre uriașe. Câte miliarde de dolari sunt invocate în lupta coaliției conduse de OMS împotriva COVID-19

În mod firesc, atenția întregii planete se îndreaptă, dat fiind faptul că e vorba de o pandemie, asupra subiectelor ce țin de noul coronavirus și de lupta antiCOVID-19.

Se vorbește constant de cazuri noi, de ridicarea unor restricții impuse de autoritățile statelor afectate de noul coronavirus, de speranța reluării cât mai rapide a vieții de dinaintea izbucnirii crizei COVID, dar și de efectele pandemiei, la nivel economic.

La nivel de cifre, mai nou s-a aflat, dinspre Coaliţia condusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care luptă împotriva noului coronavirus, că îi sunt necesare 31,3 miliarde de dolari, în următoarele 12 luni. Totul, pentru a dezvolta şi a implementa teste, tratamente şi vaccinuri, au anunţat vineri reprezentanţii coaliției, citaţi de Reuters, preluat de Agerpres.

De asemenea, s-a aflat că, până la momentul de față, coaliția în cauză a beneficiat de donaţii de 3,4 miliarde de dolari. Până la restul sumei estimate rămân, așadar, 27,9 miliarde de dolari. Din această diferență, e „nevoie urgentă” de suma de 13,7 miliarde de dolari, conform sursei amintite.

Printre aspectele ce se doresc a fi concretizate se numără furnizarea cât mai rapidă a 500 de milioane de teste şi a 245 de milioane de tratamente în ţările cu venituri mici şi medii până la jumătatea anului viitor, dar și distribuirea a două miliarde de doze de vaccin pe plan mondial, dintre care un miliard în statele cu venituri mici şi mijlocii, până la sfârşitul lui 2021.

author avatar
Andrei Coman
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger