AcasăEconomieCea mai mare economie din lume nu mai vrea roboți!

Cea mai mare economie din lume nu mai vrea roboți!

Companiile din America de Nord au redus drastic comenzile pentru roboții industriali în al doilea trimestru, potrivit datelor compilate de Association for Advancing Automation.

Încetinirea comenzilor a început la sfârșitul anului trecut, pe măsură ce creșterea ratelor dobânzilor și o economie  în dificultate au redus apetitul pentru astfel de utilaje.

„Nici măcar nu ne-am gândi să cumpărăm un robot în acest moment”, a declarat pentru Reuters Nancy Kleitsch, director financiar al ICON Injection Molding, un producător de componente din plastic din Phoenix. Și a precizat că cererea produselor realizate cu ajutorul roboților a scăzut acum la niveluri care “nu au mai fost văzute de cel puțin șapte ani”.

Multe alte companii par să împărtășească ezitarea ICON în ceea ce privește roboții. Fabricile și alți utilizatori industriali, inclusiv depozitele de comerț electronic și companiile de testare medicală, au comandat 7.697 de roboți în al doilea trimestru, o scădere de 37% față de anul trecut. Aceasta a urmat unei scăderi de 21% în primul trimestru și de 22% în trimestrul patru al anului trecut.

Vânzările de roboți au explodat în timpul pandemiei, deoarece producătorii s-au grăbit să folosească mașinile pentru a produce bunuri foarte necesare. Într-adevăr, chiar și cu încetinirea care a lovit la sfârșitul anului trecut, 2022 a marcat un an record pentru comenzi.

Dar roboții sunt echipamente scumpe – și se leagă de alte componente în procesul de producție. „Nu este vorba de faptul că ne-am îndepărat de automatizare” a declarat Jeff Burnstein, președintele Association for Advancing Automation. „Dar atunci când companiile sunt îngrijorate de inflație și de economie, acest lucru afectează totul – se rețin de la achiziții”.

Unele industrii par să fi investit excesiv în roboți în timpul recentei perioade de boom. Companiile de comerț electronic, de exemplu, s-au grăbit să construiască depozite extrem de automatizate, anticipând creșterea continuă a cererii de bunuri. Nu a fost așa.

O altă problemă au fost companiile care au comandat prea mulți roboți, deoarece se temeau de întârzieri în lanțul de aprovizionare.Mulți directori de întreprinderi consideră că este mai rentabilă închirirea de roboți decât achiziția lor.

Analiștii pieței se așteaptă ca slăbiciunea comenzilor de roboți să continue până în trimestrul al patrulea sau la începutul anului viitor.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.154 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger