AcasăEconomieCe măsuri ia Isărescu, după ce România a ajuns printre țările cu...

Ce măsuri ia Isărescu, după ce România a ajuns printre țările cu cea mai ridicată inflație din UE

Mugur Isarescu

În februarie, ţările membre UE cu cele mai ridicate rate ale inflaţiei au fost Ungaria (25,8%), Letonia (20,1%), Cehia (18,4%), Estonia (17,8%), Polonia şi Lituania (ambele cu 17,2%), Slovacia (15,4%), Bulgaria (13,7%) şi România (13,4%, similar cu nivelul din ianuarie).

La polul opus, ţările membre UE cu cele mai scăzute rate anuale ale inflaţiei au fost Luxemburg (4,8%), Belgia (5,4%) şi Spania (6%).

Isărescu a dezvăluit ce îşi propune BNR

Guvernatorul BNR a făcut referire la responsabilităţile Băncii Naţionale a României, menţionând că instituţia îşi propune să ancoreze aşteptările inflaţioniste pe termen mediu, să readucă rata anuală a inflaţiei la ţintă, într-o manieră care să conducă la realizarea unei creşteri economice durabile.

Se estimează că rata anuală a inflaţiei IPC va urma o traiectorie descendentă treptat, dar va rămâne uşor peste banda de variaţie a ţintei şi anul viitor.

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în februarie până la 9,9%, de la 10% luna precedentă, arată datele publicate vineri, 17 martie, de Oficiul European de Statistică.

author avatar
Andrei Ștefan
5.027 afisari

14 COMENTARII

  1. ASTA E SECURISTUL D I E-G R U „MANOLE” DESPRE CARE STANCULESCU VICTOR A SPUS CA „EL SI CU STOLOJEAN AU LUAT TOATE COMISIOANELE” PENTRU FREGATELE-TZEAPA SI ARME INUTILE VANDUTE LA PRET DE DIAMANTE….A FACUT BARA-BARA/ALBA NEAGRA CU BANII ROMANIEI….

  2. Si aproape cea mai bogata! Daca nu am fi sabotati in continuu cu lucrarile de infrastructura care tin zeci de ani, mai ales din oras si mizeriile de piste de biciclisti, acum eram si mai dezvoltati.

    • Sunt multi care spun despre astia ca sunt satanisti condusi de mafia sabatteana..niste turci care au deviat islamul intr-o secta satanista…are legatura cu HITLER si MuslimBrotherhood…..cel care a condus porcaria asta se chema GERHARD VON MENDE

      • Adica un fel de cult al mortii,bazat pe crime si asasinate…vezi sigla SS-ului cu craniul si oasele…exact cum este steagul piratilor

  3. J’dovu’ blestemat i-a o singura masurá!
    Mai bine spus continua,ceeace a facut de cand a fost uns ca guvernator,cu o única conditie si anume,distrugere tárii!
    Si ,credeti-ma…isi face ft bine nunca,are mult succes!

  4. @ Dacă ăștia s-au îndatorat vreo 150 de miliarde a strâns și Isărescu la BNR vreo 50 de miliarde de euro la BNR, cam cât este datoria pe termen scurt, vreo 30%, cât era adaosul comercial plafonat într-o vreme că , cam asta fiind economia actuală a societății de consum și nemulțumirile guvernatorului despre deficitele comerciale, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger