AcasăEconomieCât valoarează cu adevărat un salariu de 100.000 de dolari

Cât valoarează cu adevărat un salariu de 100.000 de dolari

Un salariu anual de 100.000 de dolari ar putea fi considerat o piatră de hotar în carieră de către mulți angajați – dar valoarea acestui venit de șase cifre depinde de locul în care locuiți, potrivit unui nou studiu realizat de consilierul financiar personal american SmartAsset.

Din nefericire pentru muncitorii din New York, Big Apple le ia o mare parte din câștigul net, un salariu de 100.000 de dolari scăzând la 35.791 de dolari după impozite și luând în considerare costul ridicat al vieții.

New York s-a clasat pe ultimul loc în studiu, urmat de alte orașe scumpe, precum Honolulu, unde muncitorii care câștigă 100.000 de dolari pe an rămân cu  36.026 de dolari, San Francisco( 36.445 de dolari) și Washington DC, cu 44.307 de dolari.

La polul opus se situează Memphis, Tennessee, cu 86.444 dolari, în timp ce orașele din Texas au dominat top 10(El Paso, Corpus Christi, Lubbock etc), deoarece rezidenții nu plătesc impozit pe venit de stat și costul vieții este mai mic.

În schimb, costul vieții în New York City este cu 128% peste media națională, determinat de chiriile mari și de încetinirea creșterii salariilor.

Cele 76 de mari orașe americane implicate în studiu „dezvăluie unele dintre ciudățeniile în ceea ce privește diferența pe care o face locul în care locuiești – și modul în care peisajul fiscal al locului în care locuiești are un impact real asupra a ceea ce înseamnă un salariu de șase cifre”, a declarat pentru Bloomberg Susannah Snider, planificator financiar la Smart Asset.

Compania a folosit calculele impozitelor federale, de stat și locale la un salariu anual de 100.000 de dolari și apoi a ajustat suma rămasă pentru costul local al vieții, folosind date de la Council for Community and Economic Research pentru al treilea trimestru din 2022.

Incertitudinea economică globală – agravată de războiul dintre Rusia și Ucraina, de o criză a lanțului de aprovizionare și de creșterea costului vieții – a făcut ca inflația să urce la niveluri record. În SUA, a atins   un nivel record de 9,1%, cel mai ridicat din ultimii 40 de ani.

Din martie, Rezerva Federală a majorat de opt ori ratele de referință pentru a reduce prețurile la un interval țintă de 2%. Inflația și incertitudinea economică rămân principalele motive de îngrijorare pentru majoritatea consumatorilor americani în 2023.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
267 afisari

4 COMENTARII

  1. Un bax de hartie igienica.In Satana we trust.Parca asa se spune pe ambalajul hartiei igienice din tara libertatii si democratiei?

  2. eheee…..sa ne gandim nitelus la anii 2000…..toti am ramas socati dupa atentatele facute de „teroristii islamici”….In realitate era vorba de petrol…barilii care se vand cu petro-dolari.
    Acum ultima piatra de moara sunt sauditii…fara ei nu prea mai exista niciun fel de petro-dolari….game over

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger