AcasăEconomieCapitalismul, mână lungă: cu cât rămâne în buzunar un angajat cu salariul...

Capitalismul, mână lungă: cu cât rămâne în buzunar un angajat cu salariul de 300.000 de dolari

Angajații care lucrează în orașe scumpe din SUA, cum ar fi Honolulu, New York și San Francisco, au nevoie de un salariu anual de peste 300.000 de dolari pentru a aduce acasă 100.000 de dolari după plata impozitelor și ajustarea la costul mai ridicat al vieții, potrivit unui studiu realizat de consultața financiară SmartAsset.

Lucrătorii plătiți cu acest salariu sunt impozitați cu o rată de 40,5% sau mai mare, în timp ce costul vieții este cu până la 86% mai mare decât media națională.

Acest lucru înseamnă că angajații ar trebui să câștige mai mult de 300.000 de dolari pentru a aduce acasă „noii” 100.000 de dolari, se arată în analiza SmartAsset privind salariile anuale din 76 de orașe americane.

„Salariile cu șase cifre au fost mult timp considerate o piatră de hotar pentru măsurarea succesului. Dar atunci când se iau în calcul impozitele și costul vieții, acele șase cifre vor părea mult mai mici”, spune economistul Anja Solum. „În cele din urmă, pentru a avea puterea de cumpărare a 100.000 de dolari, va trebui să câștigați un salariu substanțial mai mare.”

Incertitudinea economică globală – agravată de războiul dintre Rusia și Ucraina, de o criză a lanțului de aprovizionare și de creșterea costului vieții – a făcut ca inflația să sară la niveluri record.

În SUA, cea mai mare economie mondială, scumpirile au  atins în iunie un nivel record de 9,1%, cel mai ridicat din ultimii 40 de ani. Din martie, Rezerva Federală a majorat de nouă ori ratele de referință pentru a reduce inflația la o țintă de 2%.

Inflația și incertitudinea economică rămân principalele preocupări pentru majoritatea consumatorilor americani în 2023, a constatat un sondaj realizat de site-ul de știri de date PYMNTS și LendingClub.

Pentru a lua acasă 100.000 de dolari în Honolulu, Hawaii, lucrătorii trebuie să câștige cel puțin 312.400 de dolari înainte de impozitare(312.000 în New York City și în San Francisco).

Pe de altă parte, lucrătorii din Memphis, Tennessee, au nevoie de cel mai mic salariu anual înainte de impozitare pentru număra un echivalent cu șase cifre: 117.100 de dolari.

Un venit de 119.300 de dolari va aduce lucrătorilor din El Paso, Texas,  100.000 de dolari după taxe și ajustări ale costurilor. În mod similar, rezidenții din Oklahoma City trebuie să câștige un venit brut de 120.300 de dolari pentru a rămâne cu 100.000 după deduceri fiscale.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
324 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger