AcasăEconomieCamioanele supraîncărcate, arme de ucidere în masă. Angajații CNAIR, spulberați ca popicele

Camioanele supraîncărcate, arme de ucidere în masă. Angajații CNAIR, spulberați ca popicele

Statul eșuat face victime în rândul drumarilor

Disoluția statului, manifestată printr-o nepăsare criminală a autorităților, face din ce în ce mai multe victime. Semnalele disperate venite din partea sindicaliștilor din CNAIR, care avertizau asupra pericolelor reprezentate de dispariția oricărui control al transportatorilor, a permis instalarea ”Vestului sălbatic” pe șoselele României. Astfel, tirurile și camioanele cu gabarite depășite au început deja să secere pe bandă rulantă angajații CNAIR, supraîncărcarea făcând imposibilă oprirea ”bolizilor”. 

TIRDesființarea cântarelor de la frontieră a transformat România într-un stat în care fiecare face ce vrea și în care nimeni nu mai ține cont de legile țării. Transportatorii străini, la care se adaugă și transportatorii interni, nu mai respectă nicio regulă și circulă cu supratonaje nedeclarate, fără însoțitori și fără trasee obligatorii stabilite de autorități, punând în pericol viața participanților la trafic.

Sindicaliștii din CNAIR au atras atenția că un vehicul supraîncărcat nu va putea opri niciodată în timp util, riscurile provocării unor tragedii fiind uriașe. Pe lângă ceilalți participanți la trafic, angajații CNAIR au ajuns să fie secerați ca popicele, pentru că mastodonții nu reușesc să frâneze, cu toate semnalizările puse de cei care lucrează la drumuri. ”Am avut un accident și săptămâna trecută, pe varianta ocolitoare de la Brașov, unde un camion ne-a spulberat oamenii, care acum sunt în spital. Aseară (n.r.ieri seară), când oamenii noștri lucrau pe marginea drumului, cu semnalizare, plăcuțe, cu tot, un tir a intrat în plin în ei. Cel mai probabil, mașinile aveau depășiri de tonaje de nu au mai putut opri. Iar astăzi (n.r. ieri), pe A1 Săliște, un tir a venit în viteză cu jumătate pe banda de urgență, tot așa, cu depășiri de gabarit și tonaj, unde angajații CNAIR lucrau, și 4 oameni au fost loviți din plin, din care doi sunt în stare gravă. De 3 ani de zile solicităm conducerii CNAIR să cumpere echipamente speciale de protecție, cu amortizoare, pe care le au toate statele din UE, dar nimeni nu a făcut nimic. Nici asigurări nu sunt făcute pentru angajați, deși sunt prevăzute în contractul colectiv de muncă. I-am spus președintelui Consiliului de Administrație și zicea că nu știe nimic, deși anul trecut am avut scandal pe tema aceasta. Este o delăsare totală”, ne-a declarat Florin Bozbici, președintele Sindicatului Drumarilor ”Elie Radu”. Acesta susține că pe nimeni din conducerea CNAIR nu interesează că oamenii au ajuns să fie uciși în timp ce își desfășoară activitatea și că astfel de accidente au ajuns să se întâmple în fiecare lună.

Fără monitorizare

Sindicaliștii arată că, dacă transporturile erau monitorizate prin camere, prin senzori de cântărire, nu se mai întâmplau atâtea nenorociri. Pentru că, în momentul în care ai depășiri de greutate, nu mai poți opri în timp util. Mai mult, vehiculele necontrolate care circulă cu mase excesive accelerează deteriorarea infrastructurii. Greutatea neregulamentară provoacă fisuri, uzură prematură a carosabilului și necesită reparații costisitoare, ceea ce, pe termen lung, va afecta serios siguranța și calitatea drumurilor din România, a semnalat Sindicatul Drumarilor ”Elie Radu”. Sindicaliștii au insistat asupra faptului că singura modalitate de a remedia această situație este reintroducerea controlului în frontierele Schengen pentru o perioadă limitată, până la modernizarea acestuia prin sisteme de preselectare și extinderea rețelei de stații de cântărire la nivel național.

10 puncte strategice de control

Sindicaliștii de la CNAIR au transmis autorităților că sunt necesare cel puțin 10 puncte strategice de control, similare cu cel de pe autostrada A1 din vama Nădlac 2 sau Borș 2. Rolul acestora este esențial pentru identificarea rapidă a vehiculelor supraîncărcate, dat fiind că doar printr-un sistem de control modern și extins se poate preveni circulația autovehiculelor fără autorizații, pentru recuperarea veniturilor neîncasate, care ar putea aduce fonduri importante pentru reabilitarea infrastructurii, și pentru protejarea siguranței rutiere, având în vedere că un control riguros reduce riscul de accidente și contribuie la menținerea drumurilor într-o stare bună.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.636 afisari

2 COMENTARII

  1. HAOSUL A CUPRINS ROMANIA DE CAND ORICE INCOMPETENT,ORICE IRESPONSABIL, ORICE FUFA AJUNGE IN FUNCTII PUBLICE PE CRITERII MAFIOTE ,PE CRITERII POLITICE SAU DE
    NEAM PROST !.
    GASTILE ZISE PARTIDE NU-S INTERESATE DE NEVOILE ROMANIEI !!!,EI AU INTRAT IN GASCA SA SE CAPATUIASCA .
    CNAIR ESTE PLIN DE NESIMTITI DE IRESPONSABILI VEZI EXPROPIATII PENTRU AUTOSTRAZI !!,DE ANI DE ZILE AU INTRAT PE PROPIETATILE ROMANILOR ,N-AU REFACUT CARTILE FUNCIARE ,IAR PENTRU DESPAGUBIRI DAU 1,8LEI /M2 NU CUMPERI NICI NACAR UN COVRIG !!, CARE E 2 LEI .
    STATUL ISI BATE JOC DE ROMANI !.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger