AcasăEconomieBitcoin crește ca-n povești. Dolarul scade

Bitcoin crește ca-n povești. Dolarul scade

Cea mai mare criptomonedă din lume în funcție de capitalizarea de piață a atins un maxim al ultimilor doi ani

Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume în funcție de capitalizarea de piață, și-a extins marți raliul în tranzacțiile din Asia, atingând un maxim al ultimilor doi ani de peste 56.000 de dolari și ridicând piața criptografică în general, pe fondul evoluțiilor pozitive ale pieței și al achizițiilor.

Prețul bitcoin a crescut cu peste 10% în decurs de două zile, potrivit datelor CoinMarketCap, după ce firma de investiții în criptomonede și software MicroStrategy a dezvăluit luni o achiziție de aproximativ 3.000 de bitcoin pentru 155 de milioane de dolari.

MicroStrategy, cu sediul în Virginia, este în prezent cel mai mare proprietar de bitcoin tranzacționat public, relatează CNBC. A raportat o deținere de aproximativ 190.000 de jetoane de criptomonedă la începutul acestei luni, care ar valora acum peste 10,5 miliarde de dolari.

Potrivit Gretei Yuan, director de cercetare la platforma de active digitale VDX, piața a fost „încurajată de taurii criptografici, cum ar fi MicroStrategy, precum și de un nou record de intrări de Bitcoin ETF”.

De asemenea, Ethereum,  a doua cea mai mare criptomonedă în funcție de capitalizarea de piață, a atins un maxim al mai multor luni –  peste 3.200 de dolari.

Acțiunile MicroStrategy și  ale companiei de schimb de criptomonede Coinbase din San Francisco au urcat cu peste 16% și au continuat să câștige și în tranzacțiile de după piață.

Analiștii susțin că prețul în creștere al bitcoin reflectă sentimentul optimist al investitorilor, în special în SUA, înaintea unei viitoare „înjumătățiri a bitcoin”, stabilită în aprilie.

Un astfel de eveniment are loc la fiecare patru ani, iar recompensa pentru minarea bitcoin – procesul prin care tranzacțiile sunt verificate digital în blockchain – este redusă la jumătate, reducând  rata de creare a noilor jetoane și scăzând cantitatea de noi rezerve disponibile.

Totodată, performanța puternică a bitcoin vine în contextul în care dolarul s-a tranzacționat în scădere luni și marți. Piețele anticipează săptămâna aceasta date economice din SUA care ar putea semnala cât de curând ar putea începe Rezerva Federală să reducă ratele dobânzilor. Prețurile Bitcoin și indicele dolarului american au prezentat în mod istoric o corelație inversă.

Ryan Rasmussen, analist senior de cercetare în domeniul criptomonedelor la Bitwise Asset Management, a prezis că Bitcoin va atinge 80.000 de dolari în 2024. Standard merge mai departe: 100.000 de dolari până la sfârșitul anului, în timp ce Coincodex estimează 109.364 de dolari, iar Matrixport chiar 125.000.

BitQuant se află la capătul extrem al scalei, prezicând un preț de până la 250.000 de dolari. Cryptonews.com sugerează 300.000 de dolari, „dar numai în 2028”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
298 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger