AcasăEconomieAu fentat interdicția. Cerealele din Ucraina au intrat masiv în România prin...

Au fentat interdicția. Cerealele din Ucraina au intrat masiv în România prin Republica Moldova

Fermierii români atrag atenția că interdicția la importurile de cereale din Ucraina nu a funcționat nicio secundă în țara noastră. Și asta pentru că marfa ucraineană a intrat în România prin Republica Moldova, care a raportat exporturi anul acesta cât a produs în 10 ani. Mai mult, bâlbele Guvernului Ciolacu în ce privește o eventuală prelungire a interdicției la importuri au dat timp suficient pentru încheierea contractelor cu ucrainenii.

Cerealele din Ucraina au intrat tot timpul în România, cu toate interdicțiile impuse. Și asta pentru că, în afara contractelor deja încheiate înainte de interdicție, care erau exceptate, marfa a intrat prin Republica Moldova, susțin fermierii români. ”Moldovenii au exportat anul acesta cât au obținut ei în ultimii 10 ani, ceea ce este imposibil. Au înființat băieții firmulițe în Moldova, că dura doar 24 de ore și costa 200 de lei, și ne-am trezit că am importat marfă ucraineană din Republica Moldova”, ne-a declarat Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Fermierii semnalează faptul că restricțiile puse de UE la tot felul de pesticide și organisme modificate genetic au fost numai din interese financiare, atâta vreme cât cerealele din Ucraina, tratate cu tot felul de substanțe toxice, au pătruns în toate țările Uniunii Europene. ”Dacă acum este marfa ieftină în Ucraina nu mai contează cât este de toxică. Mai mult, așa cum au pus problema și premierul Marcel Ciolacu, și președintele Klaus Iohannis, noi deja suntem o colonie a Ucrainei. Îmi spunea cineva că Ursula von der Leyen, când i s-a explicat cam ce repercusiuni sunt cu importul de cereale din Ucraina, a zis că i-a promis lui Zelenski că îl ajută. Așa se discută. Acum văd că Ucraina dă în judecată statele care au prelungit interdicția la importuri, dar nu știu în ce calitate. Că Ucraina nu este stat membru al UE, iar singura care poate trage la răspundere țările respective este Uniunea Europeană. Dar eu pun întrebarea: ce treabă are UE cu un stat care nu e membru? UE s-a creat ca să apere interesele statelor membre”, ne-a precizat președintele LAPAR, Laurențiu Baciu.

Sabotaj pe față

Mimarea indignării față de consecințele ridicării restricțiilor la importuri nu a reușit să-i păcălească pe fermierii români. Fără o prelungire a restricțiilor, Guvernul Ciolacu a permis, de fapt, încheierea contractelor cu fermierii ucraineni, acestea nefiind afectate de niciun fel de interdicție, conform Regulamentului UE.

”Practic, de pe data de 16 septembrie, interdicția la importuri este ridicată, iar noi nu am luat nicio măsură. Timp în care băieții fac contracte cu ucrainenii. Un trader îmi spunea că este de ajuns și o zi de ridicare a restricțiilor ca să se încheie toate contractele. Apoi pot prelungi ce interdicții vor, că se va importa la greu. Ai noștri doar o parte dintre ei au apucat să-și vândă cerealele și la prețuri derizorii, ceilalți au așteptat data de 15 septembrie, crezând că Europa și guvernanții noștri o să se gândească și la noi și vom lua un preț ceva mai bun. Acum însă am rămas la cheremul traderilor care ne-au zis că, dacă nu am vândut până acum, o să vindem și mai ieftin, ceea ce înseamnă o catastrofă pentru întreaga agricultură românească. Portul Constanța este plin, că este al ucrainenilor, iar Sorin Grindeanu anunța cu o satisfacție stupefiantă că a reușit luna trecută să treacă prin România 2,5 milioane de tone de cereale din Ucraina și că se angajează ca luna asta să dubleze această cantitate”, ne-a mai spus Laurențiu Baciu, președintele LAPAR.

Începe iureșul

Pentru că atitudinea Guvernului din Bulgaria este asemănătoare celei din România, fermierii din țara vecină au blocat luni, cu mașinile agricole, traficul de la frontiera din zona Ruse. Ca și în țara noastră, fermierii bulgari au avut costuri de producție mari, producții mici și prețuri de vânzare infime din cauza cerealelor din Ucraina. Printre revendicările protestatarilor se numără reintroducerea interdicției de import la floarea soarelui, grâu, porumb și rapiță din Ucraina, precum și introducerea unei interdicții privind importul de ulei nerafinat, fructe și legume, lapte, carne, animale și miere. Totodată, aceștia au cerut plata sumei integrale  a compensațiilor pentru creșterea costurilor de producție din cauza războiului din Ucraina și eliminarea plafonului de ajutor.

1.656 afisari

11 COMENTARII

 1. Republica MOldova trebuie EXTERMINATA ca si UCRAINA pentru complicitate la GENOCID cu produse alimentare TOXICE !

  Asa copii sa aveti si voi, ca cel din India, si in inima voastra de CRIMINALI sa gaseasca ce au gasit in aceasta imima ! Dumnezeu nu doarme !

  Asa se doreste VACCINAREA PERVERSA a elevilor : pe motiv ca li se ia sange pentru testul ,,antidrog’’
  li se pune plasturele-vaccin pe locul intepat cu acul de seringa, si plasturele este ,,vaccinul’’ ucigash. VIDEO Plasturele – vaccin ucigash
  https://vk.com/video629036819_456240998
  Copil din India din părinți vaccinați
  https://vk.com/video629036819_456239813
  Sânge de la vaccinat coagulat după 3 min.
  https://vk.com/video629036819_456239797
  Inima după infarct de la ,,vaccinul’’ covid
  https://vk.com/video629036819_456241015
  Decese oficiale după vaccinarea covid
  https://vk.com/video629036819_456241003
  CEO Pfizer explică noile pastile cu CIP care să transmită semnale
  https://vk.com/video629036819_456239781
  Drogații din Parlamentul European
  https://vk.com/video629036819_456240838
  Corupția și trădarea din Parlamentul European
  https://vk.com/video629036819_456240975
  Lapte injectat cu ARNm
  https://vk.com/video629036819_456240918
  Măștile cauzează leziuni cerebrale
  https://vk.com/video629036819_456240976
  Orașele închisoare – a fost votată legea in Parlamentul Criminal Penal Roman !
  https://vk.com/video629036819_456241060
  Contractele Covid vaccinuri
  Acum avem dovada,urgent, iohannis,arafat si clica lor de criminalii trebuie sa fie arestați pentru uciderea cu premeditare/ genocid/terorismul asupra poporului român!
  https://vk.com/video629036819_456240953

   • Eu spre exemplu,nu îți doresc să treci nici cu gândul prin ce trece in aceste momente minoritatea românească d8n Ucraina

   • Sictir! Nu trebuie din cauza lor sa plătim impozite mai mari,sa avem drumuri ca lovite de bombe și fermieri romani falimentari! Rușine unor conducători care permit asa ceva! Ordonanță de urgenta pentru declararea tuturor acestor contracte nule! De aceea e stat! Ca sa apere interesele majorității cetățenilor romani și nu a unei tagme de hoți! Acum își zic ?Traderi!?!… Asta vine intr-un fel dela …Tot o gașca de intermediari cu laptopul prin vreo magazie sunt!

   • Ukraina e singura tara din Europa ce nu a denuntat niciodata pactul Ribentrop-Molotov.
    Si nici nu avea cum, atata timp cat el reprezinta actul lor constitutiv.

 2. Tradatorii de tara din echipa cistigatoare prefera sa bage in faliment toti agricultorii si fermierii din tara!

 3. Anonim,ucrainienii nu au dat si nu dau doi bani pe tarile vecine.Prin ce trec ei este doar rezultatul politicii si fanatismului lor influentat si alimentat de factori externi.
  Simtul de superioritate fara o putere reala in stat va duce la propria anihilare.

  • Ukraina este singura tara din Europa ce nu a denuntat niciodata pactul Ribentrop-Molotov.
   Si cum altfel, cand asta reprezinta actul lor constitutiv.

 4. Nu înțeleg cum de o țară aflată într-un război produce o cantitate așa de mare de cereale de nu se mai termină exportul acestora. Că invadează piața românească cu cereale ucrainene (mă rog, americane) se adeverește că guvernul Ciolacu a „trecut de la fapte la vorbe”?

 5. ,,JAG prinde un alt Cretin CDC. Anchetatorii JAG al Marinei SUA l-au arestat sâmbătă pe ofițerul medical șef al CDC, Debra Houry, lângă casa ei din Atena, Georgia, punând în aplicare un mandat de arestare militar care spunea că Houry, printre alți membri despotici ai personalului CDC, a fost un jucător de vârf în impunerea de noi mandate Covid și în convingerea spitalelor să facă umfle artificial spitalizările legate de Covid, a declarat o sursă. După ce și-a petrecut trei zile urmărind-o pe Houry și observându-i regimul zilnic, anchetatorii au surprins-o în timp ce se plimba pe îndelete în Dudley Park la 70 de mile nord-est de locul ei de muncă – sediul CDC din Atlanta. Când și-au afișat acreditările și mandatul, o Houry nedumerită a aruncat o privire asupra documentelor, a spus că nu înțelege ce se întâmplă și a cerut numele judecătorului care a semnat mandatul. Anchetatorii au răspuns că vice-adm. Darse E. Crandall a semnat-o. „Cine e?” Hourly spus. „Vei afla în curând”, a răspuns un investigator JAG. Ei au explicat că ea a fost reținută ca o combatantă inamică și, prin urmare, a pierdut toate drepturile și privilegiile acordate cetățenilor americani și au informat-o că va fi reținută într-o unitate JAG înainte de a se confrunta cu un tribunal militar din Guantanamo Bay. „Va fi judecată pentru trădare”, a spus sursa noastră. Acuzațiile, a adăugat el, provin din fișiere audio și video care documentează modul în care Houry a convins administratorii spitalelor din New York, Pennsylvania și New Jersey să trateze toți pacienții care prezintă afecțiuni respiratorii ca fiind pozitivi pentru COVID-19, fără a confirma prezența Sars-Cov2 printr-un test PCR. Astfel, spitalele falsifică datele statistice presupunând că oricine tuseste sau este răcit are COVID-19. Spitalele au folosit apoi cifre falsificate pentru a justifica mandatele de masca. Este o tactică folosită de Deep State de la începutul plandemiei. Potrivit sursei noastre, Houry a impus acele cereri asupra a cel puțin opt administratori de spitale în ultimele 60 de zile. Pentru a întări cazul împotriva lui Houry, anchetatorii sub acoperire au vizitat patru spitale care au raportat o creștere a numărului de internări pentru COVID-19 și „saliile COVID-19” supraaglomerate. „Nu au existat cazuri de Covid în niciunul dintre spitale”, a spus sursa noastră. „Nu pot spune cu ce spitale sau cu cine au vorbit pentru că unii vor fi inculpați, iar alții martori împotriva lui Houry”.
  Succesorii lui Rochelle Walensky, a spus el, au căutat cu fermitate să-și promoveze moștenirea – îndreptând națiunea către legea marțială medicală eternă.’’
  Antene 5G ascunse ca hornuri… https://vk.com/video629036819_456240214;
  Chemtrails sunt în legătură cu 5G https://vk.com/video629036819_456240215;
  Vladimir_Putin_Coronavirusul_făcea_parte_din_Armele_Biologice_pregătite
  https://vk.com/video629036819_456240200 ; Vaccinatii sunt proprietatea celor ce dețin patentul vaccinului https://vk.com/video629036819_456240198;
  Minciuna plandemică https://vk.com/video629036819_456240129 ;
  H.A.A.R.P – mașinăria de provocat cutremure și alte dezastre naturale pe care o dețin Elitele. https://vk.com/video629036819_456240158; Toate băncile centrale se vor prăbuși https://vk.com/video629036819_456240132

  • Mi-am instalat antena 5G in hornul de sub pasarela garii , urmeaza sa-mi trag si sistemul HAARAP ALB contra cutremurelor ….

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri