Grupurile de afaceri și legislatorii europeni au atacat Casa Albă după ce administrația Biden a anunțat noi măsuri menite să promoveze investițiile în tehnologiile ecologice autohtone.
Sprijinul pentru încărcătoare de vehicule electrice fabricate în SUA, dezvăluit miercuri de administrație, vine după ce, în luna august, Congresul a adoptat Legea privind reducerea inflației, sau IRA, în valoare de 369 de miliarde de dolari, care oferă subvenții și credite fiscale uriașe pentru tehnologiile curate fabricate pe pământ american.
„Cel mai important partener comercial al nostru decide lucrurile în propriul interes”, a declarat Luisa Santos, director general adjunct al BusinessEurope, care reprezintă companii din întreaga UE. „Americanii continuă să facă acest lucru. Dar vor ca noi să îi sprijinim în privința Chinei.”
Pentru reprezentanții Digital Europe, „Calea pentru a ne atinge obiectivul comun privind clima nu este „Buy American”, ci prin acțiuni și standarde comune”. Comisia Europeană poartă discuții tensionate discuții cu SUA, exprimându-și îngrijorarea cu privire la discriminarea subvențiilor.
În cadrul ultimului pachet, care face parte din Legea privind infrastructura din SUA, guvernul american va investi 7,5 miliarde de dolari în încărcarea vehiculelor electrice, 10 miliarde de dolari în transportul nepoluant și peste 7 miliarde de dolari în componente pentru baterii de vehicule electrice, minerale și materii prime critice.
Săptămâna trecută, Casa Albă a descris sprijinul ca fiind „un instrument de promovare a producției interne”. Pentru a se califica, produsele trebuie să aibă un conținut de cel puțin 55% fabricat pe plan intern începând de anul viitor.
Producătorul german de produse chimice BASF, care are peste 16.000 de angajați în peste 150 de unități din America de Nord, a declarat că va „analiza” ce disfuncționalități sau oportunități există prin intermediul cadrului IRA și al Legii privind infrastructura.
Bruxelles-ul a amenințat deja că va depune o plângere la Organizația Mondială a Comerțului, ale cărei reguli interzic legarea sprijinului de stat de producția internă. Oficialii europeni avertizează că SUA încearcă să atragă companiile din UE.
Cea mai recentă mișcare a SUA ridică, de asemenea, semne de întrebare cu privire la Consiliul pentru comerț și tehnologie(TCC), un forum înființat în urmă cu 18 luni pentru a armoniza normele transatlantice.
Potrivit Financial Times, TCC a avut rezultate slabe, în ciuda faptului că a fost condus de secretarul pentru comerț Gina Raimondo și secretarul de stat Antony Blinken din partea SUA și de comisarii UE pentru comerț și concurență Valdis Dombrovskis și Margrethe Vestager.
„UE și SUA ar trebui să colaboreze pentru a promova lanțuri de aprovizionare rezistente și pentru a sprijini tranziția către economii cu emisii reduse de dioxid de carbon de ambele părți ale Atlanticului”, a afirmat Comisia Europeană. „Acesta este unul dintre scopurile principale ale cooperării noastre cu SUA în cadrul TTC.”
„Avem forumul pentru a discuta aceste probleme și a ne alinia cu aliații”, a declarat un purtător de cuvânt al DigitalEurope. „Să-l folosim sau să-l pierdem”. Business Europe susține că Joe Biden trebuie să promoveze acest forum pentru a evalua consecințele IRA asupra Europei.
Ca sa faci afaceri cu amerlocii trebuie sa fii prost ,toata lumea pierde cu ei
EUROPA TREZESTETE ,AMERICA TE VREA VASALA SI INGENUNCHIATA !
Târziu, UE este o cloacă condusă de lgbt sataniști, numai bunul Dumnezeu va rezolva aceasta situație, când va face praf șandramaua globalista, asa cum știe el cel mai bine ,la timpul potrivit și stabilit