AcasăEconomieANPC, cu "tunurile" pe multinaționalele care au declarat ZERO profituri

ANPC, cu „tunurile” pe multinaționalele care au declarat ZERO profituri

Pedeapsă pentru supermarketurile care îşi pun clienţii să-şi scaneze singuri produsele: să vândă mai ieftin!

ANPC efectuează controalele la multinaționalele care au declarat ZERO profit. Rămâne de văzut dacă în urma acestei acțiuni se va întâmpla ceva concret sau va rămâne o acțiune de imagine.

Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a subliniat faptul că de-a lungul vremii ne-am confruntat cu aroganța financiară a unora dintre operatorii economici care domină piața.

Cum s-ar putea proteja cetăţenii?

Întrebat ce măsuri ar putea să ia cetățenii pentru a nu fi afectați de strategiile frauduloase ale firmelor multinaționale care au împânzit România, Horia Constantinescu, șeful ANPC a declarat următoarele:

„Cred că trebuie lămurită întreaga situație raportat nu numai la presiunea financiară pe care o exercită asupra bugetului de stat, ci ar trebui văzut și dacă aceștia, fiind atât de pregătiți în țările lor de origine, respectă la fel de mult consumatorul român ca pe cel din țările lor de origine.

Noi am mai avut acțiuni. Dacă vă amintiți, imediat cum a apărut situația legată de intrarea României în Schengen. Un reprezentant al statului austriac ne explica că nu suntem foarte bine pregătiți, iar în zilele imediat următoare ne-am dus în acțiuni de control la mai multe firme de origine austriacă.

Am fost triști și neplăcut surprinși să constatăm că nu se ridicau la nivelul la care ne recomanda să ne desfășurăm viața demnitarul austriac.

Am aplicat atunci sancțiuni și am acționat cu fermitate, pentru că acesta era sfatul dat. Așa ar trebui procedat cu toate companiile care tratează țara noastră diferit față de a lor”, a declarat șeful ANPC, la Gold FM.

Mâncare proastă la supermarketuri?

Horia Constantinescu a afirmat că trebuie îndepărtat dublul standard, atât raportat la calitatea produselor, cât și dublul standard de abordare.

Consumatorii și cetățenii români ar trebui să fie tratați exact cum sunt tratați și ceilalți consumatori europeni, dar firmele frauduloase enumerate pe listele rușinii au o abordare cel puțin duplicitară față de consumatorii români.

Totodată, președintele ANPC a declarat cu fermitate că aceste companii necinstite vor primi în scurt timp vizita ANPC-ului tocmai pentru ca această instituție să se asigure că profitul este dirijat și către investițiile normale în magazine și utilarea acestora.

author avatar
Andrei Ștefan
743 afisari

13 COMENTARII

  1. Sincer, mă umflă râsul/plânsul!
    Pai bine mă, derbedeii, vreți sa spuneți că nu ați știut?
    Vreți sa va credem?
    Se închid IMM-urile românești, fermierii și agricultorii trag obloanele în timp ce voi acceptați noi facilități pentru multinaționale…
    V-au promis bani pentru campanie sau v-a venit ordin de la Bruxelles sau Washington?
    Profit „0” se face de ani de zile prin diminuare prin „consultante”…și voi trimiteți ANAF-UL că sa blocheze conturi și sa găsească evaziune de 1000 euro.
    DNA, DIICOT…plătiți degeaba…

  2. De cand e economia pe pamant, daca nu esti spalat pe creier,fraier,sluga ,tradator sau cine ce poate ,daca prin facturare se plimba miliarde nu are cum sa nu fie profit chiar zero nu face nimeni munca patriotica dintre occidentalii astia!!!

  3. cardul de reduceri
    e sponsorizat din scumpiri,
    pare logic.
    (nu stim de ce nu se fac offerte de reduceri la tzigari si alcool; zaharul si sarea cu iod oricum POT dauna grav sanatatii…)

    • de ce in Germania Statul POATE culege impozit/taxa pe profit de la companii/corporatii?
      -pentru ca ALEA sint „statul german”,
      intrebati la merkel!

  4. Nimic nu vor face.
    Nu controlează ce trebuie.
    Întrările din afara, facturi de management, transport și depozitare cu firme externe, comenzi prin firme intermediare, înregistrate în 3 tari( vezi OMV Petrom, Hagi, Essers…etc)
    Salariati consultanți, din firme ciudate, din paradisuri fiscale..

  5. am mai auzit asta cu tunurile de nu stiu cate ori si nu a fost nimic , poate acum ca-i vb de anpc care mai misca in tara asta facuta praf

  6. Multinationalele sunt cei mai mari angajatori din tara asta.
    N-o sa-i deranjeze nimeni.
    Lasati vrajeala asta de doi lei!

  7. ANPC un mare fis!
    Face politica lor si face multa gargara!
    Nimic concret si nici un raspuns la intrebari potentiale:
    -care este firma care aduce marfuri din Austria ?
    Dar din Olanda ?
    Comenzile sunt date catre aceasta fuirma sau catre alti intermediari , ale aceleiasi firme dar din tari diferite? Exemplu : dau comanda catre Viena , care face comanda catre Turich , care face comanda catre Londra , care face comanda catre …. Viena si aduce in Romania ?????
    Exista factura de management catre firma mama din alta tara?
    Sunt angajati platiti din Insula Man? Angajati romani….in Romania…
    Daca se vrea , s-ar rezolva …

  8. Pai de unde sa dam mancati-as?
    Feru nu mai merge, corentu nu ne lasa sa luam firu, piranda e bătrână, nu are priza…
    La O Mv pe trom , RC a trebuit sa dea prumutu luat de la bulgar înapoi, rusu nu ne premeste la Petersburg sa mai mănâncă și gura noastră icra, nu mai aducem prin Viena , Turich, Londra, India, motorina…
    De unde???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger