AcasăEconomieAfacerile celei mai mari economii din UE iau drumul Chinei și Americii

Afacerile celei mai mari economii din UE iau drumul Chinei și Americii

Grupurile chimice germane investesc în fabrici moderne și tehnologii ecologice – dar în mare parte în afara Europei.

Companiile chimice germane investesc în afara Europei

„Investițiile în fabrici noi și în tehnologii nu mai sunt în Germania, a declarat Michael Vassiliadis, președintele sindicatului al industriei chimice și energetice IG BCE, adăugând că această tendință a fost accelerată „de când cu problema cu energia”.

Principalii beneficiari, a spus Vassiliadis, au fost China și SUA, care oferă companiilor „pachete complete”  – stimulentele fiscale și accelerarea procesului de reglementare.

Anul trecut, Germania a înregistrat un deficit record în ceea ce privește investițiile corporatiste, deoarece companiile s-au orientat spre străinătate, potrivit Institutului Economic German, care a calificat situația drept „alarmantă”.

Washingtonul a dezvăluit subvenții uriașe disponibile pentru investiții în diverse tehnologii verzi în cadrul Legii privind reducerea inflației, care urmărește să atragă capital străin în sectoare cheie. De asemenea, China a băgat mâna în visteria statului pentru a susține anumite industrii – una dintre acestea rămâne cea chimică.

Beijingul, care se luptă cu o încetinire economică prelungită, este deosebit de binevoitor față de investițiile străine directe în domenii care implică tehnologii înalte, cum ar fi producția avansată, tehnologia informației și cercetarea științifică.

Vassiliadis, care, în calitate de lider sindical, face parte din consiliul de supraveghere al BASF, a precizat că grupul german este un exemplu grăitor de companie care investește în China.

După ce a a avertizat că își va reduce „permanent” operațiunile din Europa, cea mai mare companie chimică din lume construiește în prezent un complex industrial în valoare de 10 miliarde de euro în Zhanjiang.

Christian Faitz, director al departamentului de cercetare a sectorului chimic la Kepler Cheuvreux, nu crede că în Europa vor fi construite noi fabrici care să producă amoniac. Între timp, BASF a închis una dintre cele două fabrici de amoniac din Ludwigshafen, invocând costurile ridicate ale energiei.

„Sper că politicienii europeni sunt conștienți de aceste tendințe”, a insistat Faitz, adăugând că  investițiile în străinătate ar putea amenința creșterea industrială în Europa.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
5.103 afisari

8 COMENTARII

  1. Hopaaa… citiți cu atenție: „ Între timp, BASF a închis una dintre cele două fabrici de amoniac din Ludwigshafen, invocând costurile ridicate ale energiei.”

    SLAVA!!! Multă „slava”.

    ACUM LE IESE FRIȚILOR SLAVA PE NAS!!!

    • De parca ” fritzii” dicteaza in razboiul asta..Ia- te de ” unchiu” – tu Sam, daca tot vrei sa te stropsesti la cineva..

  2. Europa un colhoz putred cu o istorie imperialista si o politica a pedofililor ,homalailor si tranvestitilor este varza si speram ca v a fii aruncata in prapastie de BRICS

    • Ce realizări mari a-ți avut, în ultimii 200 de ani?. Chiar credeți
      că acest mix
      va comprima un așa bum economic, încît să destabilizeze acele parteneriate istorice? pura utopie.

    • Marş Mao cont fals de putinist…Marș în Rusia si bucurate de 150 de euro pe luna…. pupincuriști comunisti infecți…

  3. Este un război pentru materiale și materii prime, este loc și pt usa și pt China, lumea e mare, nu? Ceilalți oricum nu mai contează, acum su gudura ca cățeii pe lângă Sam iar Rusia este o pierduta, dacă nu decid chinezii altceva pe fondul ” amenintarilor” UE și SUA….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger