AcasăDIVERSEViitorul Bugatti, un hibrid de 2000 cai putere?

Viitorul Bugatti, un hibrid de 2000 cai putere?

Până în 2026, Bugatti va lansa succesorul lui Chiron. Marca va renunța la uriașul motor W16 și ar putea beneficia de experiența englezilor de la  Cosworth, cu un V8 hibrid împins la 2000 CP.

De când compania a trecut sub controlul Rimac și Porsche,  privește spre viitor cu un nou spirit. W16, care a făcut Bugatti-ul modern pe care îl cunoaștem din anii 2000 încoace, va fi durat doar douăzeci de ani. Este o perioadă lungă și scurtă în același timp, pentru un mecanism care a fost extrem de costisitor de dezvoltat și care nu a satisfăcut decât mai puțin de 1000 de clienți, inclusiv Veyron și Chiron.

Din ce în ce mai mulți producători optează astăzi pentru un V8 hibrid, din motive de arhitectură, spațiu și greutate. Se știe  deja că viitorul Bugatti va fi un hibrid, dar  croatul Matej Rimac, tânărul șef al mărcii omonime care lucrează la urmașul lui Chiron, ar fi apelat la serviciile Cosworth, potrivit Automobilwoche.

Experții britanici au lucrat  recent la un V12 aspirat natural destinat bolidului Aston Martin Valkyrie. Iar întâlnirea nu este atât de întâmplătoare: Rimac furnizează deja bateriile pentru acest model.

Dar Bugatti nu va folosi un V12. Motivul este simplu: țintește 2.000 CP, iar numai partea hibridă (furnizată de Rimac) dezvoltă deja peste 1.000. Prin urmare, un V8 ar fi mai mult decât suficient pentru a umple golul și a depăși această bornă fatală, niciodată atinsă de un Bugatti.

Utilizarea masivă a carbonului și a metalelor ușoare va permite acestui hypercar să limiteze greutatea: dacă W16 era greu, nici asocierea dintre un V8 și un hibrid nu va fi cea mai ușoară.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
483 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger