AcasăDIVERSEVeneția, adio turism ieftin!

Veneția, adio turism ieftin!

Aflată recent în vizită la Veneția, o familie de turiști a improvizat un picnic, cu o față de masă întinsă pe marginea unei fântâni renascentiste. O alternativă ieftină la cheltuirea banilor în restaurante, dar autoritățile nu au fost de acord.

„Au fost aspru amendați”, a declarat Simone Venturini, un consilier municipal aflat la conducerea unei inițiative de schimbare a industriei turistice a orașului în favoarea calității.

Amenda face parte dintr-un efort mai amplu de a elimina așa numiții  „turiștii de o zi”  care blochează străzile și suprasolicită infrastructura Veneției, dar nu contribuie prea mult la economia locală.

Municipalitatea a decis că atunci când peste 40.000 de oameni ajung pentru o zi în oraşul lagunelor pentru a-şi face un selfie pe podul Rialto sau prin piaţa San Marco, aceştia fac mai mult rău decât bine.

Potrivit Bloomberg, descurajarea turiștilor ieftini înseamnă o taxă de până la 10 euro pentru a avea acces în oraș, începând din ianuarie.

În timp ce oficialii încă stabilesc ultimele detalii, inclusiv modul de percepere și de aplicare a taxelor, țintele avute în vedere  sunt zonele populare de-a lungul Canal Grande și insulele periferice, cum ar fi Lido, Murano și Torcello.

Însă există și localnici care se opun acestei măsuri, mai ales proprietarii de magazine se  tem că restricţionarea accesului va trimite un semnal în contradicţie cu istoria Veneţiei de centru comercial.

Simone Venturini susține că taxele “vor proteja Veneția de turismul de tip fast-food”.

După doi ani de blocări pandemice, splendoarea canalelor Veneţiei este din nou la mare căutare:  în weekend-ul de Paşte aproximativ 120.000 de persoane au vizitat oraşul.

Giuliana Longo – patroana unui magazin din apropiere de Podul Rialto, care vinde pălării pentru gondolieri,  sprijină ideea unei taxe de intrare, dar vrea ca edilii  să se  asigure că banii vor fi utilizaţi în  atenuarea efectelor asupra mediului.

Ernesto Pancin, directorul unei asociații care reprezintă proprietarii de baruri și restaurante, consideră că administrația nu ar trebui să impună restricții asupra părților istorice ale orașului, ci să încurajeze călătorii de o zi să exploreze zone mai puțin cunoscute la orele de vârf.

Reacția împotriva excursioniștilor de o zi se aseamănă cu eforturile Amsterdamului de a elimina călătoriile legate de sex și droguri, deoarece destinațiile europene de top recunosc faptul că nu toți vizitatorii sunt bineveniți.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
555 afisari

2 COMENTARII

  1. Venezia aia de tot kakatul trebuie scufundata de tot, sa nu mai mearga pe acolo toti rahatii de tefelei si fatalai cu tot felul de figuri in cap, sa faca turism sub ape, domnule, asa nu se mai poate !! ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger