AcasăDIVERSEVânzătorul de cărți desculț, cea mai bună slujbă din lume?

Vânzătorul de cărți desculț, cea mai bună slujbă din lume?

Dacă v-ați gândit vreodată să renunțați la locul de muncă și să vă refugiați pe o insulă – paradis pentru un an, acum ar putea fi momentul perfect.

Stațiunea de lux din Maldive, Soneva Fushi, renumită pentru vilele sale supraacvatice cu tobogane direct în ocean, face publicitate pentru „probabil cel mai bun loc de muncă din lume”.

Se caută un „vânzător de cărți desculț”, care să conducă magazinul de pe insulă timp de 12 luni.

„În timp ce majoritatea dintre noi consideră că vacanțele sunt singura ocazie pe care o avem de a citi de plăcere, găsirea cărții perfecte pentru a vă îmbunătăți destinația și a vă deschide mintea poate fi o provocare”, se arată în anunțul de angajare.

„Librarii desculți anteriori au oferit oaspeților experiențe literare de neuitat, de la ateliere pentru scriitori la consultații personale de lectură. Suntem interesați să vedem ce idei noi puteți aduce în acest rol”.

Stagiul va începe în octombrie, iar candidatul selectat trebuie să „organizeze ateliere și evenimente pop-up, cum ar fi cursuri de scriere creativă pentru oaspeți”.

Inițiativa a fost lansată în colaborare cu Ultimate Library. Noul angajat va prelua rolul lui  Georgie Polhill, un librar cu experiență care a lucrat anterior în departamentul editorial al unei edituri londoneze înainte de a zbura în Maldive.

Soneva Fushi este o stațiune populară pentru celebrități, fiind vizitată de mai multe vedete de pe lista A, printre care John Legend, Chrissy Teigen și Ed Westwick. Este, de asemenea, stațiunea în care Sophie Turner și Joe Jonas și-au petrecut luna de miere.

Candidații interesați pot afla mai multe și pot aplica prin intermediul site-ului Barefoot Bookseller.

author avatar
Radu Jacotă Redactor