AcasăDIVERSEVan Gogh, isteria climatică și noaptea minții nemților

Van Gogh, isteria climatică și noaptea minții nemților

Vizitatori la muzeul clubului de fotbal St. Pauli din Hamburg, au aruncat cu piure de cartofi pe o replica a tabloului „Vază cu cincisprezece flori” de Vincent van Gogh în timpul unei acţiuni de protest organizate în cadrul evenimentului „Noaptea Muzeelor”.

Potrivit DPA, celebrul bucătar Ole Plogstedt, vedetă de televiziune, care a fost implicat în acţiunea de la FC St. Pauli Museum, a declarat că a dorit să provoace o discuţie referitoare la scopurile activiştilor pentru climă din gruparea Last Generation şi la mijloacele utilizate de aceştia.

„Cât de departe pot – cât de departe trebuie – să meargă protestele în contextul situaţia climatice dramatice? Oare mişcarea pentru climă merge prea departe împroşcând operele de artă cu piure de cartofi ori lipindu-se de ramele tablourilor din muzee – sau reacţiile la acestea sunt exagerate?” a comentat el.

Nu se cunosc angoasele climatice ale lui Plogstedt, dar Hamburg, la fel alte oraşe germane, foloseşte evenimentul anual „Noaptea muzeelor” pentru promovarea culturii, în toate formele ei – și aici nu au ce căuta activiștii de orice fel.

Dar, în ultimele luni, cei din Ultima Generație au provocat scandaluri în muzee. La Hamburger Kunsthalle, spre exemplu, personalul de securitate a oprit mai mulţi activişti care intenţionau să aplice lipici pe o operă de artă alternativă şi să se lipească de aceasta.

Doi dintre ei au vrut să lipească peste geamul de siguranţă al lucrării „The Wanderer over the Sea of Fog” de Caspar David Friedrich (1774-1840) un tablou modificat pe care îl aduseseră în acest scop.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
797 afisari

13 COMENTARII

  1. Uite, cum ne am infundat si noi fosti tinuti intr un comunism atroce dupa unii care se dovedesc ca sunt si mai rau, pierduti cu mintea!!!Vai de capul lor ,cu democratia si cu politicile lor!!!

  2. Vesnica Pomenire lui Vincent Van Gogh !

    Vincent a trait intr-o saracie cumplita, iar dupa moartea lui, tablourile îi sunt vândute cu sute de mii de euros, de catre jidani…..

  3. Comentariu:europa educata a muistilor care nu se pot deplasa nici pana la buda fara gps.Ia aratati-ne si noua cu degetul cativa din .faimoasa’oculta mondiala!exista o psihopatologie a asazisei puteri.Oameni care cred ca pe ei nu.i inghite pamantul.

  4. Țineți minte; democrația îți dă dreptul la libera exprimare.dar numai în gandu tau ! Comunismu spune clar.nu ai voie să vorbești. De acea se caută cu disperare alta planeta locuibila.toate bune.of salamule cu pâine.

  5. Să ne bucurăm ! Ne mai da ăștia 50 de bani in plus la pensie. Of salamule cu pâine.toate bune

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger