AcasăDIVERSE“Urșii” ruși au atacat băncile germane

“Urșii” ruși au atacat băncile germane

Un grup de hackeri cunoscut sub numele de „Fancy Bear”, legat de Rusia, a efectuat în ultimele zile un atac cibernetic asupra infrastructurii critice germane și a sistemului bancar al țări.

Potrivit Bild, autoritatea federală de securitate cibernetică (BSI) a confirmat atacul miercuri și a citat surse neidentificate, spunând acest atac ar putea fi o răzbunare pentru sancțiunile internaționale impuse Rusiei și Belarusului.

Purtătorii de cuvânt ai Deutsche Bank, Commerzbank și ai grupurilor de lobby pentru economii au declarat că analizează informațiile. Autoritatea de reglementare financiară BaFin din Germania și Banca Centrală Europeană nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Având în vedere alegerile parlamentare din septembrie, autoritățile germane sunt conștiente de potențialul de interferență din partea Rusiei, atât în ​​ceea ce privește atacurile cibernetice asupra infrastructurii economice, cât și campaniile de dezinformare.

Annalena Baerbock, candidata Partidului Verde pentru funcția de cancelar,a devenit o țintă, având în vedere opoziția sa puternică față de conducta Nord Stream 2 aproape finalizată, care aduce gazul din Rusia către Germania.

Fancy Bear ar fi controlat de agenția rusă de informații militare GRU. De acest grup sunt legate imixtiunile în campania  Partidului Democrat pentru alegerile prezidențiale din SUA în 2016.

Se crede că hackerii Fancy Bear  sunt responsabili pentru o serie de atacuri proeminente de phishing la nivel global,  vizând inclusiv peste 200 de organizații economice și politice din Statele Unite și Europa, potrivit unui raport întocmit de  Microsoft în 2020.

Rusia a negat în repetate rânduri implicarea statului în hacking. Președintele Vladimir Putin a declarat reporterilor după summitul cu liderul american Joe Biden că cele două părți au fost de acord să „înceapă consultări” privind securitatea cibernetică, și a cerut „să se  renunțe la toate teoriile conspirației” despre atacurile cibernetice.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
330 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger