AcasăDIVERSEUnde se află cea mai înaltă clădire din UE

Unde se află cea mai înaltă clădire din UE

Varso Tower, un zgârie-nori din centrul Varşoviei, a devenit cea mai înaltă clădire din Uniunea Europeană, a anunţat dezvoltatorul construcţiei, după ce muncitorii au ridicat un turn de 80 de metri, iar înălţimea totală a ajuns la peste 310 metri.

Cu toată arhitectura unică a clădirii şi a faptului că acum este mai înaltă decât The Shard din Londra şi Commerzbank Tower din Frankfurt, o parte dintre planurile ambiţioase ale constructorilor au fost încetinite de pandemia de coronavirus, a precizat pentru Reuters dezvoltatorul imobiliar HB Reavis. Varso Tower, care așteaptă să se deschidă  în 2022, urmează să fie dotat cu un nivel special pentru panoramă şi două ascensoare rapide din sticlă care vor transporta vizitatorii la o viteză de 8 metri pe secundă. Clădirea este prevăzută şi cu spaţii pentru restaurante şi baruri cu vedere înspre centrul Varşoviei, precum şi cu spaţii de închiriat pentru birouri.
Lucrările de construcţie şi de închiriere au încetinit sau au fost suspendate din cauza temerilor privind transmiterea Covid-19.

”La fel ca întreaga economie, industria inchirierii spaţiilor de birouri a trecut prin momente dificile anul trecut. Multe potenţiale decizii ale chiriaşilor au fost suspendate sau amânate până mai târziu”, a explicat managerul de proiect Maciej Olczyk, precizând că efectele pandemiei au fost mai accentuate în timpul primului val, când multe activităţi comerciale au fost suspendate, dar că, între timp, au fost făcute schimbări pentru a facilita un mediu de lucru sigur: ventilaţia suplimentară şi curăţarea frecventă a sistemelor de aerisire, instalarea de ecrane protectoare la recepţie, sisteme contactless precum lumini şi uşi activate prin senzori de mişcare.

author avatar
Radu Jacotă
276 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri