Convinși că lupta împotriva schimbărilor climatice presupune reducerea populației mondiale, activiștii de mediu aplică acest principiu și la ei înșiși, renunțând să devină părinți.
Cum pragul de 8 miliarde de oameni este pe cale să fie depășit, „suntem deja prea mulți pentru ca planeta să poată face față”, spune Alice Rallier, 44 de ani, membră a organizației „Démographie Responsable”.Potrivit AFP, această asociație franceză „ecologică” militează pentru „stabilizarea și apoi reducerea lentă a populației umane”.
„Nu vreau să mă simt vinovată că am adus un copil pe lume”, a declarat Rallier. A avut o relație cu doi bărbați „care nici ei nu-și doreau copii” și a ales să se supună unei sterilizări chirurgicale permanente. La fel și Sebastien Verdier, 35 de ani, cunoscut pe rețelele de socializare sub pseudonimul său activist Sereb.
Ideea este că „fiecare copil născut astăzi face parte din problemă din cauza presiunii pe care creșterea populației o exercită asupra resurselor naturale”.
Și intelectualii intră în dezbaterea demografică: Emmanuel Pont, autorul recentei cărți „Ar trebui să încetăm să mai avem copii pentru a salva planeta?”(Editura Payot), nu vede “nimic absurd” în limitarea fertilității pentru a lupta împotriva încălzirii globale.
Afirmațiile acestor persoane cu vizibile probleme psihanalitice țintesc și un plan politic: Denis Garnier, președintele Démographie Responsable, vrea să propună plafonarea alocațiilor familiale începând cu cel de-al doilea copil.
Dar activiștii sterpi la creier au numeroși susținători de teapa lor. Potrivit unui sondaj publicat în 2021 de The Lancet, realizat pe 10.000 de persoane din zece țări de pe toate continentele, 39% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani „ezită să aibă copii” deoarece sunt îngrijorați de schimbările climatice.
Ideea a fost preluată în Marea Britanie în 2018 de către susținătorii unei „greve a nașterilor”, iar în Canada de către studenții care s-au angajat să nu aibă copii până când guvernul nu va lua mai multe măsuri privind aceleași schimbări climatice.
În Germania, o autoare anti-natalistă, Verena Brunschweiger, a stârnit controverse prin faptul că a descris paternitatea ca fiind „egoistă”.
numai in vest, numai in vestul unde oricum natalitatea este mult sub rata de inlocuire se pune problema asa, ceilalti nu au treaba, lasa ca nu face x un copil sa faca altii 1 miliard cate 10. Frumos asa
,,Alice Rallier, 44 de ani, „” – pai ametita asta ratata oricum nu mai poate face copii! Cum ajung unele femei in astfel de organizatii si cu astfel de alienari mintale?! Pai isi ,,traiesc tineretea” din floare in floare, pana pe la vreo 30-35 de ani, sunt pline de feminism si independenta si nu le mai vrea nimeni! Mai ales daca au 100 kile si arata ca muma-padurii! Ceasul biologic nu mai bate si, ca sa se simta validate social se raliaza acestor bizarerii! Si, culmea, parca sunt tot mai putine femei bune sa faci o familie!
Egoism, iresponsabilitate, lipsă de educație, mândrie, toate îi caracterizează pe cei care nu vor copii. Chiar și regnul animal se înmulțește.
Albii sant incurajati sa nu mai faca atatia copii, in timp ce alte rase sant incurajati sa faca mai multi. Apoi cei multi sant adusi printre cei putini, ca vezi un alb la cateva sute de locuitori. Si asta numai pentru ca unora le este frica de albi cred ca ceilalti sant mai usor de dus de nas si mai ascultatori
Promovati toti ticniti
Catinca Maria Nistor a fost numită director al ICR Londra fără concurs, la propunerea președintelui instituției, Liviu Sebastian Jicman. Aceasta a primit, avizul pozitiv al Comisiei pentru Cultură a Senatului, deși unii senatori i-au contestat competențele, a luat nota 6.
Cel mai bine ar fi sa se arunce de pe o cladire. Asa ar ajuta si mai mult. R fi si mai „eco”. Nu ar mai polua nici natura , nici societatea.