AcasăDIVERSEUn restaurant submarin...la Paris!

Un restaurant submarin…la Paris!

Fondat de trei tineri antreprenori, primul restaurant imersiv” din Franța dedicat lumii subacvatice tocmai s-a deschis la Paris și este povestea de succes a momentului.

De îndată ce a fost inaugurat pe 14 martie în arondismentul 13,  Under the Sea,  proiectat de colectivul Ephemera, o investiție de  150.000 de euro, a înregistrat 8 000 de rezervări în trei zile. Puține restaurante se pot lăuda cu un asemenea succes, notează Paris Match.

Să recunoaștem, nu ai nevoie de un costum de scafandru pentru a ajunge acolo: valurile sunt reprezentate de un covor cu modele de spumă, alge false plutesc pe tavan, iar efectele de sunet și lumină reproduc atmosfera de pe fundul oceanului. Nu în ultimul rând, fiecare masă este înconjurată de un ecran mare pe care sunt afișate videoclipuri cu rechini și pisici de mare.

Acest concept senzorial și captivant a fost inventat de strălucitul bucătar francez Paul Pairet la  Shanghai, unde restaurantul său UltraViolet este rezervat doar clienților care își permit să plătească meniurile de 1280 de euro!

Dimpotrivă, fondatorii Under the Sea –  Jade Frommer, Annaïg Ferrand și Loris de Vaucelles, fiecare în vârstă de 23 de ani – doresc să promoveze prețuri accesibile: porțiile de doradă, caracatiță sau creveți nu depășesc 49 de euro.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
420 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger